Peter Brandt voorspelt Ethereum koers val naar $1.651: Dit is zijn stop loss

218 totale weergaven
Crypto analist: top 3 opkomende crypto's om in de gaten te houden in september

Peter L. Brandt, een ervaren analist, waarschuwt dat de Ethereum koers flink kan dalen. In een recent bericht op X voorspelt Brandt dat de koers van Ethereum binnenkort kan zakken naar $1.651, een niveau dat voor het laatst in oktober 2023 werd gezien. Op dit moment ligt de koers van Ethereum rond de $2.608. Als de koers echt zakt naar $1.651, zoals Brandt denkt, zou dit een daling van 37% betekenen.

Peter Brandt verwacht dalende Ethereum koers

Brandt baseert zijn voorspelling op de handelsgegevens van Ethereum. Sinds april beweegt de koers van Ethereum zich in een rechthoekig patroon. Dit patroon, waarin de koers schommelt tussen een onderste en een bovenste grens, is normaal in de markt. Voor Ethereum lag de weerstand rond de $4.000 en de steun rond $2.814.

Op 4 augustus brak Ethereum door de onderste grens van dit patroon. Dit is vaak een teken dat de markt kan veranderen. Na zo’n doorbraak test de koers vaak nog een keer het oude steunpunt, dat nu als weerstand kan dienen. Volgens Brandt is Ethereum nu bezig met deze test. Dit bepaalt of de koers stabiel blijft of verder daalt.

Neerwaarts patroon wijst op verdere daling

Naast dit patroon zag Brandt ook een “rising wedge” op de intraday chart. Dit patroon, met steeds hogere pieken en dalen die steeds dichter bij elkaar komen, voorspelt vaak een daling van de koers. Door deze signalen denkt Brandt dat de koers van Ethereum verder zal zakken.

Hij heeft daarom een short positie ingenomen, waarbij hij verwacht dat de koers naar $1.651 zal dalen. Dit is gebaseerd op een 3:1 risico-rendement verhouding, wat betekent dat Brandt vertrouwen heeft in zijn voorspelling.
voorzichtigheid bij handelen

Hoewel Brandt een sterke daling verwacht, blijft hij voorzichtig. Hij heeft een stop loss ingesteld op $2.961. Als de koers boven dit niveau stijgt, zal hij zijn positie sluiten om verdere verliezen te voorkomen.

Lees meer over:
Ethereum koersPeter Brandt

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...