11 jaar geleden: Dakloze man ontvangt 1 bitcoin

147 totale weergaven

In 2013 werd een opmerkelijk initiatief gelanceerd waarbij Bitcoin werd gebruikt om daklozen van voedsel en onderdak te voorzien. Het project, dat werd gepromoot via de populaire website Reddit, was gericht op het ondersteunen van kwetsbare mensen in de samenleving met behulp van donaties.

De afbeelding boven dit artikel verwijst naar een project uit 2013, wat nu 11 jaar geleden is. Op 16 augustus 2013 was de prijs van Bitcoin ongeveer $112 tot $113 per BTC. De waarde van Bitcoin fluctueerde sterk in die periode, aangezien de cryptocurrency nog relatief nieuw was en net aan het begin van een bredere adoptie stond. In vergelijking met de huidige waarde is de prijs van Bitcoin sindsdien enorm gestegen, wat de vroege donaties van 2013 in retrospectief zeer waardevol maakt.

Mooi initiatief

Het initiatief kwam voort uit de toenemende populariteit van Bitcoin als een alternatief voor traditionele valuta, en toonde hoe digitale valuta ook een verschil kon maken in de levens van de minderbedeelden. Door het verzamelen van donaties in Bitcoin konden de initiatiefnemers voedselpakketten samenstellen en deze persoonlijk uitdelen aan daklozen in hun omgeving.

Op een van de gedeelde foto’s is te zien hoe een jonge man een dakloze een voedselpakket overhandigt, met in zijn hand een bordje waarop de Reddit-logo en de woorden “Thank you so much!!!” staan. De voedselpakketten bevatten een bedankbriefje waarin vermeld stond dat de maaltijd was gesponsord door Reddit-gebruikers via Bitcoin-donaties.

Dit project benadrukte niet alleen de veelzijdigheid van Bitcoin als betalingsmiddel, maar ook de kracht van online gemeenschappen zoals Reddit om samen te werken en positieve verandering te bewerkstelligen. Hoewel het initiatief destijds veel aandacht trok binnen de community, blijft de impact van dergelijke projecten een relevant gespreksonderwerp in de bredere discussie over de rol van cryptocurrency in filantropie en sociale rechtvaardigheid. Het is een combinatie van marketing en vrijgevigheid.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...