Op twee na grootste pensioenfonds ter wereld koopt $33 miljoen aan aandelen in ‘Bitcoin proxy’

253 totale weergaven
zuid korea bitcoin BTC regulering

In het tweede kwartaal van 2024 voor $33,7 miljoen aan aandelen in MicroStrategy gekocht. Dit blijkt uit de recente rapportage van de NPS aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), ingediend op 13 augustus 2024. De aankoop omvatte 24.500 aandelen van MicroStrategy Inc., een bedrijf dat bekend staat als de grootste institutionele houder van Bitcoin.

Bitcoin en pensioenfonds

De NPS, het op twee na grootste pensioenfonds ter wereld, vergrootte hiermee zijn indirecte blootstelling aan Bitcoin. Deze stap volgt op een eerdere investering in Coinbase-aandelen in het derde kwartaal van vorig jaar, waarbij het fonds 282.673 aandelen kocht ter waarde van $19,9 miljoen. In de nieuwste indiening werd ook onthuld dat het pensioenfonds aan het einde van juni 229.807 aandelen van Coinbase Global Inc. in bezit had, met een waarde van ongeveer $51 miljoen.

MicroStrategy wordt vaak gezien als een proxy voor Bitcoin op de traditionele markt, aangezien het bedrijf momenteel 226.500 BTC bezit, met een geschatte waarde van $13,2 miljard. Deze aanzienlijke Bitcoin-positie maakt het bedrijf een aantrekkelijke keuze voor beleggers die blootstelling aan de cryptocurrency willen zonder deze rechtstreeks te kopen. MicroStrategy is van origine een softwarebedrijf gericht op business-to-business verdienmodellen. Dat onderdeel van het bedrijf gaat niet per se heel goed, toch doet het aandeel zelf het wel opvallend goed.

Aandelen MicroStrategy

Het aandeel van MicroStrategy is dit jaar al met 92% gestegen, wat de groeiende interesse van institutionele beleggers weerspiegelt. De Amerikaanse SEC keurde deze week ook het eerste leveraged exchange-traded fund (ETF) goed dat specifiek gericht is op MicroStrategy, wat verdere mogelijkheden biedt voor beleggers om te profiteren van de volatiliteit van Bitcoin via een gereguleerde markt.

De investering van de NPS in MicroStrategy benadrukt de aanhoudende trend onder institutionele beleggers om via traditionele markten blootstelling aan Bitcoin te verkrijgen. Dit versterkt de positie van MicroStrategy als een cruciaal instrument voor beleggers die willen profiteren van de opkomst van digitale activa zonder directe betrokkenheid bij de cryptomarkt.

Lees meer over:
MicroStrategyZuid-Korea

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...