SERA lanceert NFT collectie waarmee je kans maakt op vlucht naar de ruimte

578 totale weergaven

SERA, een particulier ruimtevaartbedrijf, lanceert een unieke NFT collectie op de Layer 2 van Coinbase, Base, die de kopers de kans biedt een stoel te winnen op een aanstaande Blue Origin vlucht, wat de manier waarop NFTs en blockchains gebruikt kunnen worden transformeert. 

De NFT collectie van SERA

De start-up SERA (Space Exploration & Research Agency) heeft het Base netwerk van Coinbase gebruik om een ‘Space Summer’ NFT collectie te lanceren die kopers de kans biedt een zitplaats te bemachtigen op een aanstaande vlucht van Blue Origin naar een lage baan om de aarde in een New Shepard raket. Om de gelukkigen uit te kiezen, heeft SERA on-chain stemmen geïmplementeerd, waardoor in totaal zes mensen verspreid over de hele wereld mee mogen naar de ruimte. 

Het initiatief is onderdeel van de ‘Onchain Summer’ van Coinsbase. Hiervoor zal SERA drie NFTs met een ruimtethema lanceren op het Base Layer 2 netwerk. Door een NFT te kopen, krijgen houders toegang tot het selectieprogramma van SERA, dat de komende weken online zal komen. 

NFT holders komen in aanmerking voor één van de zes plaatsen die SERA heeft gereserveerd voor de aanstaande missie. Door alle drie de NFTs te kopen, kunnen holders fase 1 van het selectieproces overslaan om direct naar fase 2 te gaan. De overgebleven vijf stoelen worden gereserveerd voor astronauten uit landen die nog nooit een astronaut naar de ruimte hebben gestuurd of er weinig hebben gehad. Hieronder vallen India en Nigeria. 

Interview met SERA

Sam Hutchison, medeoprichter van SERA en voormalig raketingenieur, zei het volgende in een interview met The Block:

“Dit gaat over het proberen de toegang tot de ruimte voor iedereen open te stellen. Het stemproces zal ook on-chain plaatsvinden. Omdat dit een historisch moment is, moeten we ervoor zorgen dat het stemproces eerlijk en transparant is door een combinatie van KYC en op blockchain gebaseerde stemmen. De steminformatie zal transparant beschikbaar zijn voor de gemeenschap, zodat zij weten dat er geen vingers op de weegschaal staan.”

Later voegde hij hieraan toe:

“Het gebruik van de blockchain overal waar we denken dat er een zeer sterke use case is, kan helpen de toegang tot ruimteverkenning en -onderzoek te verbreden of het soort transparantie creëren dat historisch gezien misschien ontbeerde bij ruimteverkenning.”

De combinatie van ruimtevaart en gedecentraliseerde technologie

Joshua Skurla, medeoprichter van SERA, vertelde aan The Block: 

“De ruimtevaart is uiteraard een gedecentraliseerd concept. We keken naar de vergelijking en zeiden: ‘Als er een manier is om een groot aantal ruimteliefhebbers te verzamelen, of dat nu van de deeptech kant is tot aan alleen de sciencefiction fanboys, dan zou dat kunnen met het Web3 ethos hier. Breng iedereen op één lijn via stakeholderschap.”

De ruimtevaart is nu verbonden met gedecentraliseerde technologie via cryptobedrijven als Coinbase, maar het lijkt erop dat SERA in gesprek is met enkele Web3 ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de ruimte. Hieronder valt de oprichter van Stellar, Jed McCaleb, die een particulier ruimtestation aan het bouwen is via zijn nieuwe start-up genaamd Vast. 

Hutchison sluit zich aan bij Skurla:

“Ik denk dat er behoorlijk diepe culturele overeenkomsten bestaan tussen de Web3 en de ruimtevaart gemeenschappen. Vooral aan de technische kant wordt de ruimtevaartindustrie gemotiveerd door dit idee van grotere sociaal-economische vrijheid. Dat is iets wat we zeker voelen bij Web3, ze hebben een heel gemeenschappelijke reeks aan langetermijndoelen.”

Innovatieve combinatie tussen ruimtevaart, NFTs en blockchain 

De NFT collectie van SERA is het eerste project dat de innovatieve combinatie tussen ruimtevaart, NFTs en blockchain technologie maakt. De unieke combinatie zal naast veel aandacht ook veel investeerders trekken. Wie wil er nu niet naar de ruimte? Daarnaast bieden de NFTs een unieke kans voor collectors en geïnteresseerden.

Dergelijke projecten zorgen ervoor dat er veel interesse naar de NFT markt getrokken wordt. Dit kan een belangrijk onderdeel van de wederopstanding van de NFT-markt. Na de hype in 2021 is de markt langzaam maar zeker naar de achtergrond gevaagd, maar door nieuwe innovaties en projecten lijken NFTs langzaam maar zeker weer terug te komen. 

Samenvatting

Samenvattend gaat SERA een NFT collectie lanceren waarmee je als collector kans maakt op een vlucht naar de ruimte. Naast dat het een innovatieve combinatie is tussen ruimtevaart, NFTs en blockchain, kan dit project ook zorgen voor de wederopstanding van de NFT-markt. 

Lees meer over:
NFT collectieSERA

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...