XRP koers klaar voor doorbraak? Dit zijn de (positieve) signalen!

251 totale weergaven
ripple xrp koers

De XRP koers staat mogelijk op het punt om flink in waarde te stijgen. Vooral recente ontwikkelingen rond de SEC zorgen ervoor dat XRP veel aandacht krijgt en er speculatie is over een aanstaande doorbraak. Maar wat zeggen technische indicatoren over een mogelijke koersstijging?

Belangrijke indicatoren wijzen op grote beweging

Verschillende technische indicatoren geven aan dat de XRP koers klaar is voor een flinke beweging. Zo zijn de Bollinger Bands op de maandelijkse grafiek van XRP flink smaller geworden, wat vaak betekent dat er een periode van rust is voordat er een grote koerswijziging komt. Dit kan betekenen dat XRP binnenkort een flinke sprong gaat maken.

De XRP-dominantiekaart laat ook veelbelovende signalen zien. Wanneer we naar de prestaties van XRP/USD in de markt kijken, blijkt dat XRP beter presteert dan veel andere altcoins. Dit herstel vanaf lage dominantiepunten, die vaak voorafgaan aan grote rally’s, kan erop wijzen dat XRP zich opmaakt voor een sterke stijging.

Daarnaast is de volatiliteit van XRP op een historisch laag niveau. Dit wijst vaak op een mogelijke grote koersverandering. Als deze signalen kloppen, kan XRP binnenkort een van de meest winstgevende investeringen in de cryptomarkt worden.

Technische analyse en koersdoelen van XRP

Technisch gezien zit XRP momenteel in een Wave 3-structuur op de maandelijkse grafiek. Analisten, zoals Dark Defender op X, hebben koersdoelen gesteld op $1.88, $5.85, $18.22 en $36.76 voor wanneer Wave 5 voltooid is. Als XRP boven de $0.66 breekt, kan de koers snel naar $1.03 gaan. Boven dit niveau zou XRP in een zeer bullish zone komen, vooral als het boven de Ichimoku Clouds blijft.

De MACD-indicator is ook bullish geworden op de maandelijkse grafiek, wat de kans op een koersstijging versterkt. Daarnaast wijst de vorming van een Dragonfly Doji op toenemende koopdruk, wat de kans op een stijging in de nabije toekomst vergroot.

Ripple whales kopen meer XRP

Een duidelijk teken dat XRP mogelijk klaar is voor een rally, is de toename van activiteiten door whales. Een grote XRP-houder kocht onlangs 7.0 miljoen XRP ter waarde van $4.1 miljoen, wat hun totale XRP-voorraad op 5.553 miljoen XRP brengt.

Deze accumulatie door grote investeerders gaat vaak vooraf aan koersstijgingen, wat erop wijst dat grote spelers zich voorbereiden op toekomstige winsten.

Lees meer over:
xrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...