Peter Schiff: ‘Inflatie problemen gaan dieper dan je denkt’

419 totale weergaven
Peter Schiff

Peter Schiff, een bekende Bitcoin-criticus, maakt zich zorgen over de stijgende inflatie in de Verenigde Staten. Hij zegt dat de oorzaak van deze inflatie niet alleen ligt bij de huidige president, maar ook bij het beleid van eerdere regeringen. Volgens Peter Schiff moeten we nog de volledige effecten van het beleid van president Biden voelen, wat betekent dat de inflatie mogelijk nog erger kan worden.

Peter Schiff: Inflatie komt door jaren van beleid

Schiff is van mening dat de huidige inflatie niet alleen komt door recente beslissingen, maar dat het probleem al langer speelt. Hij wijst naar de Trump-regering, die veel geld heeft gedrukt om tekorten op te vullen. Schiff vindt het niet eerlijk dat Larry Kudlow, een voormalig economisch adviseur van Trump, de schuld alleen bij Biden legt.

Kudlow sprak tijdens zijn eigen tijd in de regering namelijk nooit over de gevaren van inflatie. Volgens Schiff is het belangrijk om het bredere plaatje te zien en niet alleen de huidige regering de schuld te geven.

Elon Musk’s idee over inflatie

Tesla-CEO Elon Musk heeft ook zijn mening gegeven over de inflatie in de VS. Hij vindt dat de hoge inflatie komt door te veel overheidsuitgaven, die worden gefinancierd door het drukken van geld. Musk stelt voor dat de overheid minder geld verspilt om zo de inflatie te bestrijden. Dit idee krijgt veel steun van mensen die zich zorgen maken over de economie.

Sommige financiële experts vinden Musk’s voorstel een goede oplossing die door beide politieke partijen gesteund kan worden. Bekende figuren in de financiële wereld, zoals Mike Novogratz, zijn het met Musk eens en raden aan om in Bitcoin en goud te investeren als bescherming tegen inflatie.

Bitcoin koers reageert op inflatie

Terwijl de zorgen over inflatie toenemen, heeft de Bitcoin koers veel schommelingen laten zien. Recentelijk steeg de koers van Bitcoin naar $60.000, mede door positieve signalen in de economie. Er is ook veel speculatie over een mogelijke renteverlaging door de Amerikaanse centrale bank, wat de optimistische stemming op de markt heeft versterkt.

Volgens een rapport van QCP Capital zorgt beter dan verwachte inflatiecijfers voor een positief gevoel in de markt, wat nieuwe recordhoogtes voor aandelen heeft opgeleverd. Daarnaast zei Raphael Bostic, de voorzitter van de Federal Reserve Bank van Atlanta, dat de Amerikaanse economie binnenkort stabiel genoeg kan zijn voor een renteverlaging. Dit heeft de hoop bij investeerders vergroot, wat te zien is in de stijgende Bitcoin koers.

Lees meer over:
inflatiePeter Schiff

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...