Ethereum op $2.600: indicatoren suggereren einde correctie

479 totale weergaven
Crypto analist: top 3 opkomende crypto's om in de gaten te houden in september

Begin augustus donderde de Ethereum koers omlaag en verloor de nummer twee van de markt het symbolische niveau van 3.000 dollar. Twee on-chain indicatoren lijken nu te suggereren dat de correcties binnenkort voorbij kan zijn, zo schrijft CryptoQuant auteur Burak Kesmeci in een nieuw rapport op het platform.

Correctie Ethereum voorbij?

Kesmeci wijst naar twee populaire on-chain indicatoren: de Taker Buy Sell Ratio en de Open Interest. Op basis van die indicatoren claimt hij dat Ethereum op de korte termijn weer krachtig kan worden.

Zo merkt hij op dat de taker-buy ratio “weer positief is.” Deze verhouding berekent hoeveel kopers er zijn ten opzichte van verkopers op alle grote beursplatformen.

Op 19 augustus steeg ook de Open interest (OI) naar 10,69 miljard dollar. Daarmee is deze met ongeveer 10% gestegen sinds gisteren.

Kesmeci gelooft dat de hefboom-handel moet terugkeren voor “significante opwaartse koersbewegingen.” Daarvoor is een stijging van de OI op de futuresmarkt nodig. Dat zijn in feite mensen die met geleend geld gokken op stijgingen van de Ethereum koers.

Op 12 maart, het moment waarop Ethereum de hoogste koers van 2024 bereikte op 4.066 dollar, lag de OI op 13,67 miljard dollar. In juni werd dat niveau bijna opnieuw getest op 3.800 dollar en lag de OI zelfs op 15 miljard dollar.

“Dit wees erop dat een correctie waarschijnlijk was en die kwam er dan ook”, aldus Kesmeci.

Ethereum ETFs helpen nog niet mee

Enkele weken geleden lanceerden ook de Spot Ethereum ETFs in de Verenigde Staten. Waar de lancering van die beleggingsproducten voor bitcoin gigantische koersexplosies opleverden, is het voor Ethereum vooral een blok aan het digitale been geweest.

De Ethereum ETFs verloren voor ongeveer 400 miljoen dollar aan kapitaal sinds de lancering. Wat dat betreft is er dus nog geen kapitaal bijgekomen, maar eerder uit de markt voor Ethereum gestroomd.

Overigens is dit nog niet meteen een reden om ons grote zorgen te maken. Gedurende de eerste 28 dagen na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs viel de bitcoin koers namelijk ook met 15% naar beneden, om vervolgens te herstellen naar het niveau van 69.000 dollar.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op 61.000 dollar en staat er een stijging van ruim 4% op de borden over de afgelopen 24 uur.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....