El Salvador lanceert Bitcoin-certificeringsprogramma voor 80.000 ambtenaren

983 totale weergaven

De regering van El Salvador heeft een uitgebreid Bitcoin-certificeringsprogramma gelanceerd om 80.000 ambtenaren bij te scholen in strategisch management en overheidsbeleid met betrekking tot Bitcoin.

El Salvador’s Bitcoin certificeringsinitiatief

Het trainingsprogramma, getiteld “Certificering in Openbaar Bestuur 1”, bestaat uit 160 uur virtuele en asynchrone instructie, verdeeld over zeven modules.

Elke module is ontworpen om essentiële kennis te verschaffen over Bitcoin, waaronder het juridische framework, strategisch management en het overheidsbeleid rondom het gebruik als wettig betaalmiddel.

Stacy Herbert, directeur van ONBTC, benadrukte de voordelen van dit initiatief op de lange termijn door te zeggen: “Deze onderwijsprojecten zijn zeer tijdbesparende verplichtingen voor het succes van El Salvador en zijn Bitcoin (en technologie) beleid op de lange termijn.”

Het programma wordt uitgevoerd door de Higher School of Innovation in Public Administration (ESIAP), die in augustus 2021 werd opgericht door president Nayib Bukele.

Training van 80.000 ambtenaren in Bitcoin

Het Bitcoin-certificeringsprogramma zal naar verwachting een beroepsbevolking creëren die goed bekend is met Bitcoin en de toepassingen ervan, waardoor de positie van El Salvador als wereldwijde leider in het gebruik van cryptocurrency wordt versterkt.

Het curriculum is specifiek ontworpen om de bestuursstandaard in El Salvador te verhogen door ambtenaren uit te rusten met de nodige vaardigheden en kennis om Bitcoin-gerelateerd overheidsbeleid te beheren en te implementeren.

Implicaties voor de Bitcoin-economie in El Salvador

Door een groot deel van de publieke sector op te leiden, wil El Salvador ervoor zorgen dat de Bitcoin-economie blijft bloeien. Herbert gelooft dat deze training een “versterkend effect” zal hebben op de economische groei van het land, omdat ambtenaren beter voorbereid zullen zijn om de Bitcoin-gerelateerde initiatieven van het land te beheren.

Argentinië leert van het Bitcoin-succes van El Salvador

Het succes van El Salvador met Bitcoin heeft internationaal de aandacht getrokken, waarbij Argentinië een van de landen is die probeert te leren van zijn ervaring.

In mei 2024 startte de Argentijnse nationale effectencommissie (CNV) besprekingen met de nationale commissie voor digitale activa (CNAD) van El Salvador om samenwerkingsmogelijkheden te verkennen op het gebied van de regulering en acceptatie van cryptocurrency.

Deze samenwerking weerspiegelt een groeiende interesse in het benutten van het potentieel van Bitcoin om economieën te stabiliseren die te maken hebben met hyperinflatie.

Terwijl El Salvador doorgaat met het integreren van Bitcoin in zijn economie, transformeren zijn inspanningen niet alleen de eigen publieke sector, maar inspireren ze ook andere landen om de mogelijkheden van digitale valuta te verkennen.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....