Kan ADA koers door deze weerstand breken en naar $0,45 stijgen?

767 totale weergaven
ada koers

De Cardano koers is de laatste tijd flink gestegen, dankzij meer activiteit op het netwerk, positief sentiment onder handelaren en de verwachtingen rondom de Hydra Layer 2-oplossing. In de afgelopen week uur is de koers met 8,5% gestegen tot $0,3650, wat laat zien dat investeerders weer vertrouwen hebben in ADA. Nu staat Cardano voor een belangrijk weerstandsniveau, dat zal bepalen of de ADA koers nog verder kan stijgen.

Meer activiteit op het Cardano netwerk

Recente data laten zien dat er meer actieve adressen zijn op het Cardano netwerk. Dit gebeurde rond de tijd van het RareEvo blockchain-evenement, waar Hydra werd geïntroduceerd. Dit kan betekenen dat nieuwe gebruikers het netwerk uitproberen of dat investeerders profiteren van de hype rondom Hydra.

Ook “whales” hebben sinds 18 augustus 2024 meer ADA ingekocht, wat aangeeft dat grote investeerders vertrouwen hebben in verdere koersstijging.

Handelaren wedden op verdere stijging van ADA koers

Op de handelsmarkt is het sentiment rond Cardano positief. Data van Coinglass laat zien dat er veel short posities zijn tussen $0,319 en $0,367, terwijl het aantal long posities afneemt. Dit betekent dat handelaren verwachten dat de koers verder zal stijgen en hun geld daarop inzetten.

coinglass long short ada koers

Het steunpunt rond $0,343 is nu belangrijk. Dit kan dienen als een vangnet voor ADA als de marktomstandigheden veranderen.

De recente koersbeweging van Cardano heeft bearish verwachtingen doorbroken en laat nu een mogelijke opwaartse trend zien. Dit wordt ondersteund door een sterke bullish candlestick, wat betekent dat er veel koopdruk is en de koers misschien weer naar oude hoogtepunten kan stijgen.

Momenteel ligt de weerstand op $0,3703, en boven dat niveau op $0,4340, waar de bovenste Bollinger Band zich bevindt. Dit wijst erop dat de koers misschien overgekocht is, maar de positieve Chaikin Money Flow (CMF) laat zien dat er nog steeds geld naar ADA stroomt.

Als de koers boven de $0,4340 weerstand breekt, zou een koersdoel van $0,5000 mogelijk zijn. Als de koers echter niet boven $0,3750 blijft, kan dit wijzen op zwakte en een mogelijke daling naar $0,3067.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...