Waarom ADA bullishere vooruitzichten heeft dan Bitcoin en XRP, kan Cardano 100 euro worden?

1950 totale weergaven
ADA koers verwachting augustus- kan de populaire crypto herstellen en waarom stijgt Cardano niet?

Cardano is vandaag uit de top 10 cryptomunten op basis van marktwaarde gevallen, maar de verwachting van enkele analisten is dat het niet lang gaat duren voordat ADA hier weer een plekje veroverd. Het lijkt er op dat de Cardano koers meer bullish vooruitzichten heeft dan enkele andere grote cryptomunten. 

De ontwikkelaars van Cardano lijken zich al jaren te richten op de lange termijn, en het moment waarop de Cardano koers hiervan gaat profiteren komt dan ook steeds dichterbij. Mocht Cardano in een bull run terechtkomen, kan het dan 100 euro waard worden?

Cardano meer bullish dan Bitcoin en XRP

Cardano mag dan wel de top 10 positie kwijtgeraakt zijn vandaag, toch doet de koers het niet slecht. In de afgelopen 24 uur is de koers 0,70% gestegen, maar over de afgelopen zeven dagen stijgt de koers stabiel en is de prijs 3,46% omhoog gegaan.

De verwachting dat Cardano wel eens in een bull run terecht kan komen, komt mede uit het verbeterde Weighted Sentiment. Dit staat bij Cardano momenteel op 1,69, terwijl concurrent Ethereum op 0,80 staat.

cardano koers

Een deel van de berekening voor het Weighted Sentiment zijn de posts op social media. Het aantal positieve posts over Cardano lijkt hier op toe te nemen, waarmee het bekende cryptomunten als Bitcoin en XRP voorbij stijgt.

Cardano is onder andere zoveel in het nieuws omdat oprichter Charles Hoskinson de CEO van Ripple uit lijkt te nodigen voor een geheime cult-bijeenkomst.

Kan Cardano 100 euro worden

De Cardano koers heeft nog een lange weg te gaan. Op dit moment is Cardano zo’n $ 0,35 waard, waarmee het nog niet in de buurt komt van de all-time high die enkele jaren geleden nog werd genoteerd met een koers boven de $ 3.

Cardano heeft een huidige marktwaarde van $ 12,7 miljard, voor een stijging tot een koers van 100 euro, zal de marktwaarde nog zo’n 300x zo hoog uit moeten komen. Daarmee stijgt het tot een marktwaarde van $ 3,8 biljoen, terwijl Bitcoin op dit moment de markt leidt met een marktwaarde net boven de $ 1 biljoen.

Een stijging tot 100 euro lijkt daarmee de komende jaren absoluut uitgesloten voor Cardano. Als het Weighted Sentiment zorgt voor een grote stijging waarbij Cardano zich wel naar de top 3 waardevolste cryptocurrency stijgt, komt het op een marktwaarde tussen de 10 a 20x zo hoog uit als op dit moment

Een logischer eindpunt van de Cardano stijging lijkt daarmee rond de vorige all-time high van $ 3 te liggen.

Alternatieven voor Cardano

Cardano lijkt met het huidige sentiment een goede toevoeging voor je crypto portfolio te zijn, maar er zijn natuurlijk nog meer opties. Hieronder vind je twee veelbelovende meme coins die op dit moment zeer voordelig verkrijgbaar zijn en verder nog niet op exchanges verhandeld worden.

Zo kun je maximaal profiteren van het moment waarop de coins wel op exchanges terechtkomen en er mogelijk een groot handelsvolume in de tokens gestopt wordt.

Pepe Unchained – breekt Pepe los van de ETH-blockchain

Pepe Unchained is een nieuw meme coin project dat de Pepe meme voor het eerst los weet te breken van de grote Ethereum blockchain en de meme een eigen layer-2 chain geeft. De $PEPU token wordt zo sneller verhandeld en er kunnen meer transacties tegelijkertijd uitgevoerd worden.

Ook de transactiekosten zullen lager zijn, omdat je niet meer te maken hebt met het gas fees die voor de base layer van Ethereum gelden. Daar geldt; hoe drukker het op de blockchain is, hoe duurder ook de transacties van de ERC-20 tokens zijn.

Pepe Unchained is gelanceerd in een presale en daar is al een enorm bedrag opgehaald. Momenteel staat de teller op $ 9,8 miljoen waarbij vandaag of morgen waarschijnlijk de grens van $ 10 miljoen doorbroken wordt.

Je kunt na de aanschaf van de $PEPU tokens direct de tokens vastzetten in een staking pool. Momenteel staan er daar al meer dan 780 miljoen tokens vast, maar de geschatte jaarlijkse beloning is nog altijd hoog met meer dan 200%.

 

 

Base Dawgz – zijn multichain meme coins de toekomst?

Base Dawgz is een meme coin project dat op 5 verschillende blockchains tegelijk actief is. Het werd in eerste instantie ontwikkeld op de blockchain van Base, de layer-2 chain die Coinbase in het leven heeft geroepen. Daarna is dit uitgebreid naar Ethereum, Binance, Solana en Avalanche.

Het heeft in eerste instantie als voordeel dat je zelf kunt kiezen via welke blockchain je de tokens in de presale wilt kopen. Zo maakt het niet meer uit welke wallet je hebt of welke cryptomunten hier in staan, maar wordt eigenlijk alles geaccepteerd.

Zodra de token gelanceerd wordt, biedt Base Dawgz ook de nodige voordelen. Vanaf dan zal er ook een bridge komen waarbij je gemakkelijk de tokens van de ene blockchain over kan zetten naar de andere om ze daar weer verder te verhandelen.

 

 

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie hierin is bedoeld ter educatie en reflectie, en dient niet beschouwd te worden als financieel advies. Wij moedigen lezers aan om zorgvuldig eigen onderzoek te doen alvorens financiële beslissingen te nemen.

Lees meer over:
Cardano

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...