Goedemorgen Bitcoin: Amerikaanse centrale bank praat over renteverlaging

574 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Centraal bankier hint naar renteverlaging: Wat betekent dit voor Bitcoin?

Gaat de Amerikaanse centrale bank de rente verlagen? Het lijkt er wel op.

Tijdens zijn toespraak op de jaarlijkse economische conferentie in Jackson Hole, Wyoming, liet Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, weten dat de tijd rijp is om de rente te verlagen. Met inflatie die bijna onder controle is en de arbeidsmarkt die tekenen van afkoeling vertoont, lijkt de Fed klaar om de rente te verlagen vanaf het huidige hoogste punt in 23 jaar. Deze ontwikkeling kan ingrijpende gevolgen hebben voor verschillende sectoren, waaronder de cryptomarkt en specifiek Bitcoin.

Spot Bitcoin ETFs uit Hong Kong zien hun hoogste instroom sinds juli

De spot Bitcoin ETFs uit Hong Kong hebben hun grootste instroom in meer dan een maand gezien, wat de groeiende belangstelling voor gereguleerde Bitcoin beleggingsproducten op de Aziatische markt weergeeft.De spot Bitcoin ETFs uit Hong Kong zagen hun hoogste instroom in meer dan een maand.

Bitcoin-industrie domineert met donaties in Amerikaanse verkiezingen 2024

De Amerikaanse verkiezingen van 2024 naderen en de cryptosector heeft zich ontpopt als een van de grootste financiers van politieke campagnes. Bijna de helft van alle bedrijfsdonaties in deze verkiezingscyclus komt uit de cryptowereld, volgens een rapport van Public Citizen, een non-profit waakhondorganisatie.

De donaties van cryptobedrijven bedragen gezamenlijk maar liefst 119 miljoen dollar. Grote spelers zoals Coinbase en Ripple dragen meer dan 80% van deze donaties bij. Hun financiële steun gaat voornamelijk naar super PACs (Political Action Committees) die kandidaten steunen die gunstig zijn voor de cryptosector.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...