Shkreli wordt aangeklaagd door PleasrDAO voor streamen Wu-Tang Album

811 totale weergaven

PleasrDAO heeft een kort geding aangespannen tegen Martin Shkreli om te voorkomen dat hij het exclusieve album van de Wu-Tang Clan, “Once Upon a Time in Shaolin”, verder deelt, op grond van schending van de vertrouwelijkheid van het album.

Juridisch geschil over exclusief album

PleasrDAO, een gedecentraliseerde autonome organisatie, heeft een kort geding aangespannen tegen Martin Shkreli om hem ervan te weerhouden het exclusieve album van de Wu-Tang Clan, “Once Upon a Time in Shaolin”, verder te delen.

De rechtszaak volgt op Shkreli’s vermeende streaming van het album tijdens een evenement op sociale media, waarvan de DAO beweert dat het de vertrouwelijkheid en exclusiviteit van het album schendt.

Schending van de overeenkomst

Shkreli, die het album in 2015 kocht onder een beperkingsovereenkomst van 88 jaar, was zich bewust van de beperkingen op het delen van het album.

PleasrDAO stelt dat zijn recente acties deze overeenkomst schenden, waardoor de waarde van het album, dat sterk afhankelijk is van de geheimhouding, afneemt.

Shkreli’s controverses gaan door

De rechtszaak voegt zich bij de controversiële geschiedenis van Shkreli, waaronder een recente, niet-geverifieerde bewering over samenwerking met Barron Trump aan een meme token.

De juridische uitkomst zou een precedent kunnen scheppen voor het beheer van unieke digitale activa in de crypto- en kunstwereld.

Wat is PleasrDAO?

PleasrDAO is een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) die gespecialiseerd is in het verwerven en beheren van unieke en waardevolle digitale activa, waaronder zeldzame kunst en culturele artefacten.

De groep staat bekend om zijn collectieve eigendomsmodel, waarbij leden middelen bundelen om belangrijke digitale kunstwerken te kopen, zoals het album “Once Upon a Time in Shaolin” van de Wu-Tang Clan.

PleasrDAO wil de waarde en exclusiviteit van deze bezittingen behouden en beschermen door middel van gemeenschapsgestuurd bestuur en besluitvorming.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....