Broers aangeklaagd door SEC in Ponzi Scheme van $60 miljoen

1265 totale weergaven
|

De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft beslissende actie ondernomen tegen de broers Jonathan en Tanner Adam, door hen te beschuldigen van het opzetten van een Ponzi-regeling van $ 60 miljoen met een fictieve crypto trading bot.

Details van het plan

Volgens de klacht van de SEC, die op 26 augustus 2024 werd ingediend bij de U.S. District Court for the Northern District of Georgia, voerden de Adam broers het plan uit van januari 2023 tot juni 2024. Ze zouden beleggers hebben verleid met beloften van tot wel 13,5% maandelijkse rendementen, door te beweren dat een door Jonathan Adam ontwikkelde bot arbitrage handelsmogelijkheden kon identificeren op crypto platforms.

De SEC beweert dat deze beweringen volledig verzonnen waren. In plaats van het geld van beleggers te gebruiken voor de vermeende handelsactiviteiten, zouden de broers miljoenen hebben doorgesluisd naar een Ponzi-achtige constructie, waarbij ze betalingen deden aan eerdere beleggers om de illusie van winstgevendheid te creëren, terwijl ze de rest gebruikten om hun uitbundige levensstijl te financieren.

Buitensporige uitgaven

De aanklacht beschrijft in detail hoe de broers het geld van investeerders misbruikten, waarbij Tanner Adam naar verluidt een deel gebruikte om de bouw van een condominium van $30 miljoen in Miami te financieren. Jonathan Adam gaf naar verluidt minstens 480.000 dollar uit aan luxe voertuigen en vrijetijdsartikelen.

Bovendien benadrukte de SEC dat Jonathan Adam zijn eerdere veroordelingen voor effectenfraude niet bekendmaakte, waardoor hij beleggers verder misleidde en hun vertrouwen won onder valse voorwendselen.

Reactie SEC en juridische stappen

In reactie op de beschuldigingen heeft de SEC permanente gerechtelijke bevelen, teruggave van onrechtmatig verkregen winsten met voorschotrente en civielrechtelijke sancties geëist tegen de broers en hun entiteiten. De door de SEC verkregen noodmaatregelen werden niet aangevochten door de gedaagden, wat de ernst van de beschuldigingen aangeeft.

Justin C. Jeffries, Associate Director of Enforcement in het regionale kantoor van de SEC in Atlanta, benadrukte dat de SEC zich inzet om beleggers te beschermen tegen frauduleuze constructies die gebruik maken van opkomende technologieën zoals cryptocurrency. “De SEC zal alle middelen die tot haar beschikking staan gebruiken om degenen te stoppen die de opwinding rond nieuwe technologieën uitbuiten om beleggers op te lichten,” verklaarde Jeffries.

SEC Press Release Ponzi Scheme

De impact van de zaak op beleggers

De snelle actie van de SEC heeft de slachtoffers enige verlichting gebracht, maar de zaak herinnert hen ook aan de risico’s die gepaard gaan met het investeren in ongereguleerde en mogelijk frauduleuze crypto-ondernemingen. Het juridische team van de SEC, onder leiding van Kristin W. Murnahan en onder toezicht van M. Graham Loomis, richt zich nu op het terugvorderen van de verduisterde fondsen en het verkrijgen van gerechtigheid voor de getroffen investeerders.

Terwijl de juridische procedures zich ontvouwen, onderstreept de zaak van Jonathan en Tanner Adam het belang van due diligence en regelgevend toezicht in de zich snel ontwikkelende wereld van investeringen in cryptocurrency.

 

Lees meer over:
ponziscamSECwet

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....