Meest interessante maandkaars in de geschiedenis van bitcoin

806 totale weergaven
Is $ 70.000 nog haalbaar voor Bitcoin?

Het einde van augustus kan volgens HODL15Capital weleens een “hele interessante maandkaars” voor bitcoin produceren. Zodanig zelfs, dat er sprake zou zijn van een omkering van de trend, zo claimt de analist in een nieuwe publicatie op Twitter.

https://twitter.com/HODL15Capital/status/1827847916255396091

Meest interessante maandkaars in de geschiedenis van bitcoin

De analist gaat in zijn bericht zelfs zo ver, dat hij stelt dat het weleens om de meest interessante maandkaars uit de geschiedenis van bitcoin kan gaan.

Hij refereert hiermee naar de formatie van een potentiële “dragonfly doji” Japanese kaars op de maandgrafiek. Dat is een patroon dat meestal wijst op een omkering van de prijsactie.

De afgelopen maanden zagen we natuurlijk stevige correcties voor de bitcoin koers, waardoor dit patroon nu op een positieve omkering kan wijzen. Wat dat betreft biedt deze formatie op de maandgrafiek dus goede hoop voor een omkering van de bitcoin koers.

Ook volgens Alex Kuptsikevich zorgt een dragonfly-formatie in de maandgrafiek van bitcoin voor optimisme over herstel. Met name na de enorme crash van het begin van augustus. “Dit is in potentie het signaal voor het herstellen van de negatieve trend die we na de all-time high van maart zagen”, aldus Kuptsikevich.

De maand is nog niet voorbij

Hoewel de analist dus enorm optimistisch is over dit signaal voor. de bitcoin koers, herinnert hij ons eraan dat de maand nog niet voorbij is. Wat dat betreft is er nog geen sprake van een definitieve bevestiging van het patroon.

“We zagen de kracht van de bitcoin bulls eerder op het moment dat BTC herstelde van de scherpe crash van eerder deze maand, waarna het dragonfly patroon zich begon te vormen op de weekgrafiek”, aldus Kuptsikevich.

“Alleen een uitbraak boven de 68.000 dollar maakt het voor ons mogelijk om van een breuk in de neerwaartse trend te spreken”, zo gaat de analist verder.

Mocht bitcoin erin slagen om boven de all-time high van 74.000 dollar te komen, dan kan dat de asset volgens hem naar “onontgonnen terrein” sturen, met de potentie op “snelle groei naar het niveau van 110.000 dollar.”

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....