Uitbreiding Bitfarms in de VS: Nieuwe 120 MW Bitcoin Mining Facility in Sharon

680 totale weergaven

Bitfarms Ltd., een wereldwijde leider in Bitcoin datacenters, heeft een belangrijke stap voorwaarts gezet door de controle over te nemen van een nieuwe grootschalige mining faciliteit in Sharon, Pennsylvania. 

Een grote Amerikaanse uitbreiding

De locatie in Sharon biedt Bitfarms toegang tot 120 MW aan stroom, waarvan 30 MW naar verwachting eind 2024 operationeel zal zijn.

Het ligt in de energiemarkt Pennsylvania-New Jersey-Maryland (PJM) en biedt toegang tot goedkope en flexibele energie, wat cruciaal is voor efficiënte Bitcoin mining en high-performance computing (HPC) of kunstmatige intelligentie (AI) toepassingen.

Deze uitbreiding maakt deel uit van de bredere strategie van Bitfarms om zijn aanwezigheid in de VS aanzienlijk te vergroten. Met deze nieuwe locatie wordt de operationele voetafdruk van het bedrijf in de VS bijna verzevenvoudigd.

Toekomstige groei en capaciteit

Bitfarms bereidt zich voor op aanzienlijke groei in de faciliteit in Sharon, die ontworpen is om tot 8 exahashes per seconde (EH/s) te ondersteunen met behulp van de nieuwste Bitcoin mining technologie.

Om de mogelijkheden verder uit te breiden, overweegt Bitfarms de ontwikkeling van nog eens 10 MW op de locatie, waardoor de totale capaciteit mogelijk 120 MW zal bedragen in 2025.

Deze uitbreiding maakt deel uit van een bredere strategie die ook de recente overname van Stronghold Digital Mining omvat. Deze overname voegt nog eens 307 MW aan capaciteit toe aan het portfolio van Bitfarms, waardoor het bedrijf eind 2025 meer dan 950 MW aan energiecapaciteit zal hebben.

Deze ontwikkelingen onderstrepen de toewijding van Bitfarms aan het opschalen van haar activiteiten en het veiligstellen van een leidende positie in de industrie.

Over Bitfarms Ltd.

Bitfarms, opgericht in 2017, is een wereldwijde exploitant van Bitcoin-datacenters met 12 actieve mining sites en twee in ontwikkeling in Canada, de Verenigde Staten, Paraguay en Argentinië.

Het bedrijf zet zich in voor het gebruik van duurzame energiebronnen, voornamelijk waterkracht, om zijn activiteiten uit te voeren.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....