Cardano oprichter Charles Hoskinson is niet meer ‘vermist’: Wat gaat de ADA koers nu doen?

2110 totale weergaven
Cardano oprichter Charles Hoskinson is niet meer 'vermist'- Wat gaat de ADA koers nu doen?

Cardano maakt momenteel een moeilijke tijd door en de koers kan mogelijk met 10% dalen. De cryptowereld speculeerde volop omdat Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, sinds 24 augustus niets meer van zich heeft laten horen. Zijn afwezigheid zorgde voor onzekerheid in de Cardano communities. Echter heeft Hoskinson weer van zich laten horen. Daarbovenop is de Chang upgrade uitgesteld tot 1 september, wat het vertrouwen in de markt verder heeft verzwakt. Gaat de ADA koers hierdoor verder dalen?

Cardano koers beweegt door Charles Hoskinson en

In de afgelopen 24 uur is de koers van ADA met 3% gedaald terwijl de markt wacht op het resultaat van de upgrade. Dit komt mogelijk mede doordat Charles Hoskinson weer actief was op Twitter, nadat hij vier dagen niks van zich liet horen.

Sommigen vergelijken de situatie met de recente stop van de Ton blockchain, veroorzaakt door netwerkproblemen na de arrestatie van oprichter Pavel Durov. Dit heeft geleid tot meer twijfels over de toekomst van Cardano.

Gemengde on-chain signalen voor Cardano

Gegevens van Santiment laten zien dat het aantal actieve adressen met ten minste $100.000 aan ADA sinds 24 augustus gestaag is gestegen, terwijl de koers in dezelfde periode daalde.

Data van IntoTheBlock toont ook aan dat grote houders tussen 25 en 28 augustus hun posities in Cardano hebben vergroot. Dit kan erop wijzen dat deze investeerders gebruikmaken van de lagere koers in de hoop op herstel.

Een andere mogelijkheid is dat de whales hun activa strategisch verplaatsen tussen wallets of beurzen, wat kan wijzen op toekomstige bewegingen in de markt.

Het aantal actieve adressen op het Cardano netwerk is ook sterk toegenomen, zelfs terwijl de koers daalde. Volgens Santiment steeg het aantal actieve adressen de afgelopen 24 uur met 49% naar 36.184.

De groei in actieve adressen terwijl het aantal transacties daalt, kan erop wijzen dat gebruikers hun activa vasthouden vanwege de onzekerheid in de markt.

Gegevens van Coinglass laten zien dat het open interest (OI) van Cardano in dezelfde periode met 0,12% daalde, terwijl er meer shortposities werden ingenomen. De Coinglass Liquidity Map toont een lichte voorkeur voor shorts boven longs, wat bevestigt dat beleggers verwachten dat de koers verder zal dalen.

Komt er een herstel voor ADA koers?

Ondanks de onzekerheid zijn er ook positieve signalen voor Cardano. De koers blijft bullish met een sterke ondersteuning rond $0,32. De toename in whale-activiteit geeft aan dat sommige grote investeerders vertrouwen hebben in een toekomstige stijging van de ADA koers.

Toch bestaat de kans dat de koers met 10% daalt om deze ondersteuningslijn te testen voordat het mogelijk weer herstelt naar $0,39.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...