Solana koers op het randje van crypto crash: breekt SOL onder de $140?

1368 totale weergaven
Solana ETF: De volgende grote kans in crypto
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Solana investeerders die vannacht lekker willen slapen, kunnen dit nieuwsbericht beter overslaan: hoewel de Solana koers het vandaag met een groei van 1,12% best aardig doet, staan we volgens sommige experts op de rand van een crypto crash. Duikt Solana binnenkort onder de $ 140?

Solana koers herstelt zich nauwelijks

Op dinsdag 27 augustus noteerde Solana een flinke koersdaling. De waarde van de grote token, vooral gestegen onder invloed van een meme coin hype begin dit jaar, daalde tot onder de $ 150. Waar in de eerste uren na de crash (in de nacht van 27 op 28 augustus) support leek te worden gevonden op $ 147, daalde de token de volgende dagen verder. Vandaag lijkt eindelijk een stabiel support gevonden te zijn, zo rond de $ 145.

Solana koers grafiek 29-8
De Solana koers steeg deze week wel, maar een daling lijkt aanstaande. Bron: TradingView

 

Het is echter, maar de vraag of dat zo blijft. Sinds het vinden van het support heeft nog geen aanval naar boven plaatsgevonden. Het heeft er dan ook alle schijn van dat bulls momenteel bezig zijn om de waarde van de token in stand te houden – van een stijging lijkt voorlopig in ieder geval geen sprake.

Sterker nog, kijkend naar de patronen, lijkt een verdere crypto crash waarschijnlijker. Mogelijk zal op korte termijn nog een duikeling richting de $ 140 plaatsvinden. Het is maar zeer de vraag of bulls ook dan weer een antwoord zullen hebben. Meerdere indicatoren, zoals de moving average, geven een bearish signaal af.  De RSI van Solana is met 45 gelukkig nog niet zo heel negatief.

solana tradingview negatieve prognose 29-8
Patronen tonen een bearish Solana koers verwachting. Bron: Tradingview

Zakt Solana onder de $ 140, dan zal dit een flinke klap betekenen voor veel investeerders. De laatste keer dat de token zo laag stond, was immers op 5 augustus. Andere grote cryptomunten, bijvoorbeeld Bitcoin, staan momenteel veel hoger dan de waarde die ze op die dag hadden.

Kan Solana crypto crash vermeden worden?

Is het dan tijd om al je Solana zo snel mogelijk naar de exchange te brengen? Dat lijkt nog wel mee te vallen. Sterker nog, er zijn de nodige aanwijzingen dat nu Solana kopen een goede investeringskans is. Het is goed mogelijk dat de aangekondigde retracement slecht van korte duur zal zijn. Tot tweemaal toe is $ 140 als support getest en bleek het vrij simpel om boven deze grens te blijven.

Bovendien blijft het netwerk van Solana razend populair onder ontwikkelaars van DApps en met name meme coins. In de afgelopen week waren meme tokens een belangrijke trend met meer dan 15% groei. DePin en derivaten deden het nog net iets beter.

Solana meme coins blijven het goed doen. Zo steeg een grote Solana meme coin, Popcat, met 24%. Een nieuwe meme coin, FWOG, wist in de afgelopen week met maar liefst 380% te stijgen.

Dergelijke meme coins zijn goed voor Solana investeerders, omdat hun groei uiteindelijk ook ten goede komt aan de Solana blockchain. Uiteraard is het voor traders die zelf de grootste winsten willen boeken (en daarbij bereid zijn risico te nemen) het beste om direct in meme coins te investeren, en niet te wachten op de positieve effecten voor de totale chain.

Dankzij een bijzonder nieuw staking protocol kun je als investeerder ook met meme coins extra rendementen halen. Dit nieuwe staking protocol, de MemeVault, is onderdeel van een geheel nieuw crypto project genaamd Crypto All-Stars. Wat maakt deze token zo bijzonder, en hoe kan ze invloed hebben op de Solana koers?

Gaat $STARS crypto crash voorkomen?

Het nieuwe platform Crypto All-Stars wil zich inzetten voor meme crypto investeerders, een belangrijke groep binnen de Solana chain. Het plan: een uitgebreid staking protocol creëeren die toegankelijk is voor alle grote meme coins.

Deze MemeVault, zoals het mechanisme genoemd wordt, maakt het mogelijk om extra rendement te verdienen op grote meme coins. Door hier Solana meme coins zoals DogWifHat en Bonk te staken, krijg je extra rendement op je investeringen.

Dit zal tot gevolg hebben dat het totale aanbod van deze meme coins afneemt, wat in combinatie met een groeiende vraag tot sterke koersstijgingen kan leiden: dubbele winst voor de meme-liefhebber! Ook is een crypto crash door een dalend aanbod minder waarschijnlijk.

Investeerders die tokens staken worden uitbetaald in $STARS tokens, de native coin van het Crypto All-Stars platform.  Deze token kan gebruikt worden als een soort ‘multiplier’: hoe meer $STARS je in bezit hebt, hoe hoger je rendement uit de MemeVault.

In korte tijd wist de crypto presale van de $STARS token al meer dan $ 845.000 op te halen – niet zo vreemd, gezien de potentie van deze token. De presale kent een oplopend prijsschema: tokens kosten momenteel nog $ 0,0014135, maar in de volgende fases zal ze duurder zijn.

Eenmaal op de exchanges kan Crypto All-Stars nog een stuk verder stijgen – en daarmee uiteindelijk ook de Solana koers positief beïnvloeden.

Pepe Unchained – eigen L2 voor meme coins

Meme coin investeerders kunnen zich sowieso in de handen wrijven, want met Pepe Unchained ($PEPU) staat er nog een bijzonder project voor hen klaar. De token rondom de razend populaire meme-kikker Pepe the Frog zet in op een eigen Layer2 blockchain.

Dankzij deze chain zal Pepe voorgoed bevrijd zijn van het juk van de grote chains: hoge transactiekosten en enorm trage snelheden zoals bij Ethereum horen voortaan tot het verleden.

Mocht Pepe Unchained een succes worden, dan zullen andere ontwikkelaars er mogelijk voor kiezen hun tokens op de Pepe Unchained L2 te lanceren. Pepe Unchained zou zodoende een soort centrale HUB voor allerlei succesvolle meme coins worden. Uiteraard komt dit ook de waarde van de $PEPU token ten goede.

Pepe Unchained kent een uiterst succesvolle presale, waarin al meer dan $ 11 miljoen kon worden opgehaald. De presale loopt zodoende op haar einde. Wie de token nog voor een vaste prijs aan wil schaffen (momenteel $ 0,0093851) moet dus snel zijn.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

    Door: Tristan Fleerkate

    Eigenlijk per toeval is Tristan de wereld van het cryptonieuws ingerold. De sportverslaggever met een passie voor schrijven heeft echter een enorme interesse voor al het nieuws over politiek en economie. Naast vele uren vol onderzoek en speurtochten naar het laatste nieuws is Tristan een fanatiek ha...