Waar kun je Solana kopen (SOL) – Solana kopen met iDEAL

solana main

Wil je Solona kopen, maar heb je meer informatie nodig? Solana (SOL) is een van de meest populaire cryptocurrency’s van 2024. In deze gids leggen we je uit waar en hoe je Solana kunt kopen en geven we je handige tips. Zo kun je niet alleen SOL en andere munten kopen, maar ook slimme investeringskeuzes maken. Verhoog je kennis over crypto en profiteer van het succes van Solana.

In 4 stappen Solana kopen

 • Stap 1 – Maak een account aan bij een exchange: Als eerste maak je een account aan bij een exchange waar Solana verkocht wordt. Wij raden hiervoor Coinbase aan.
 • Stap 2 – Verifieer je account: Om zeker te zijn dat jij het bent, moet je een foto van een persoonlijk document uploaden. Deze wordt gecontroleerd en je account wordt geverifieerd.
 • Stap 3 – Doe een storting: Wanneer je account geverifieerd is, kun je je eerste storting doen. Afhankelijk van de exchange kun je op verschillende manieren storten.
 • Stap 4 – Koop Solana: In de zoekbalk kun je nu zoeken naar ‘SOL’ of ‘Solana’. Klik op de cryptocurrency en voer in hoeveel tokens je wilt kopen. Je hoeft nu enkel nog de betaling te bevestigen.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Overzicht beste aanbieders om Solana te kopen in 2024

Het kiezen van de juiste exchange is erg belangrijk bij het kopen van een cryptocurrency als Solana. Een exchange kan bijvoorbeeld hoge fees rekenen bij het kopen van crypto’s. Ook ligt de prijs voor tokens bij de ene exchange hoger dan bij de andere. Dit heeft te maken met vraag en aanbod op de desbetreffende exchange. De prijs op grotere exchanges is vaak wat stabieler.

Om beleggers te helpen bij het kiezen van de juiste exchange, hebben wij onze favorieten op een rijtje gezet. Deze zullen we met elkaar vergelijken, zodat de keuze voor jou makkelijker wordt.

Aanbieder Kosten per transactie Hoeveel crypto bij deze aanbieder
Coinbase Tot 1,5% 250+
Binance 0,10% 350+
eToro 1% 70+

Beste Solana Crypto Exchanges van Nederland beoordeeld

In deze sectie zoomen we iets beter in op wat iedere aanbieder te bieden heeft en kijken we naar de voor- en nadelen van de exchange.

1. Coinbase

Een van de beste aanbieders op de markt, en volgens ons de beste keuze, is Coinbase. Coinbase is een wereldwijd bekende exchange waar je kunt handelen in veel verschillende cryptocurrency’s en andere beleggingen. Hier valt Solana natuurlijk ook onder. Wat Coinbase zo uniek maakt, is dat het een Nederlandse licentie heeft, waarmee het aantoont dat je veilig kan handelen in Nederland.

Solana kopen bij Coinbase

Coinbase blinkt uit met zijn gebruiksvriendelijke interface, waardoor het navigeren door de crypto-wereld een moeiteloze ervaring is. Hier kun je niet alleen Solana kopen, maar ook profiteren van een breed scala aan andere digitale munten. Coinbase heeft zich helemaal ingesteld op Nederland, waardoor je eenvoudig met iDeal alle munten op de exchange kunt kopen.

Daarnaast is ook veiligheid een belangrijke punt bij Coinbase. Door het volgen van regels in Nederland hebben ze een Nederlandse licentie verdiend. Hieraan kun je als belegger zien dat het veilig is om aan crypto trading te doen bij deze aanbieder. Coinbase is een veilige haven voor zowel beginnende als ervaren traders.

Aantal cryptocurrency’s Vergoedingen SOL-vergoedingen Minimale storting
Solana en 250+ andere 1% 1% €1

Voordelen Coinbase

 • Coinbase houdt zich aan de strikte Nederlandse regelgeving
 • Gebruiksvriendelijke interface die handig is voor nieuwe gebruikers
 • Coinbase is te gebruiken met talloze populaire crypto wallets
 • Het is een van de meest gebruikte crypto beurzen in Europa

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

2. Binance

De laatste aanbieder in deze lijst is Binance, de grootste crypto exchange ter wereld. Het is vanzelfsprekend dat je bij de grootste exchange ook Solana, een van de beste munten van 2024, kunt kopen. Binance staat bekend om zijn hoge handelssnelheid en het ruime aanbod van meer dan 350 verschillende cryptomunten.

Binance solana kopen

Binance onderscheidt zich vooral door een uitgebreide scala aan handelsmogelijkheden dat het biedt. Als belegger heb je een overvloed aan keuzes om te handelen in Solana en andere cryptocurrencies, dankzij de aanwezigheid van futures, spot trading en gedecentraliseerde financiële producten (DeFi). Voor gebruikers die een meer actieve handelservaring zoeken, biedt Binance een op maat gemaakte omgeving die volledig aan hun wensen voldoet.

Een andere opvallende factor die Binance uniek maakt, is de aantrekkelijke kostenstructuur in vergelijking met anderen in de sector. De transactiekosten zijn gunstig, vooral voor actieve handelaren, waardoor handelen op het platform betaalbaarder wordt. Bovendien blijft Binance voorop lopen in de crypto-industrie door regelmatige updates van technologie en functies, waardoor het platform altijd up-to-date is met de laatste ontwikkelingen.

Aantal cryptocurrency’s Vergoedingen SOL-vergoedingen Minimale storting
Solana en 350+ andere 4,5% met credit card 0,10% €0

Voordelen Binance

 • Efficiënte handel is gegarandeerd bij Binance
 • Binance biedt verschillende functies
 • Het prijsmechanisme is erg gunstig
 • De exchange heeft regelmatig updates waardoor hij altijd up-to-date blijft

3. eToro

eToro, een wereldwijd bekende exchange, biedt jou als belegger de mogelijkheid om te handelen in meer dan 70 verschillende veelbelovende cryptomunten, waaronder de populaire Solana (SOL). Als een exchange stelt eToro je in staat om niet alleen te investeren in digitale activa, maar ook om te profiteren van social trading door strategieën van succesvolle investeerders te volgen. Hiermee onderscheidt eToro zich van andere aanbieders.

Solana kopen bij eToro

eToro maakt Solana kopen simpel. Het is vergelijkbaar met een online winkel, maar dan voor digitale valuta. eToro is makkelijk in gebruik, zelfs als je nieuw bent in handelen. Je kunt slimme investeerders volgen en leren hoe je moet traden met crypto’s. Deze lessen vind je boven aan in de balk onder ‘Education’.

Daarnaast staat eToro bekend om de veiligheid van het platform. Als je Solana wilt kopen en wilt beginnen met crypto trading op een relaxte en veilige manier, dan is eToro een goede plek!

Aantal cryptocurrency’s Vergoedingen SOL-vergoedingen Minimale storting
Solana en 70+ andere 1% 1% €50

Voordelen eToro

 • Erg makkelijk te gebruiken, ook voor nieuwe gebruikers
 • eToro heeft een sociale handelsfunctie
 • Strikte naleving van regelgeving zorgt voor veiligheid
 • Een gevarieerde selectie aan beleggingsopties

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Hier moet je op letten als je wilt investeren in Solana

Wil je Solona kopen, dan zijn er een aantal belangrijke aspecten waar je op moet letten. Zo zorg je ervoor dat je SOL investering rendabel wordt. Ten eerste moet je kiezen voor exchanges met goede beveiligingsmaatregelen om je kapitaal te beschermen. Denk hierbij aan Coinbase of eToro, twee exchanges waar veiligheid voorop gaat. Denk ook goed na over de kosten, die snel kunnen oplopen en vooral bij frequente handel van invloed zijn op de totale waarde van je belegging.

Gebruiksgemak is eveneens van groot belang, vooral voor beginners. De crypto wereld kan behoorlijk complex zijn en een vriendelijke gebruikersinterface vereenvoudigt het handelsproces aanzienlijk. Tegelijkertijd is betrouwbare klantenservice van onschatbare waarde bij vragen of problemen. Kijk bijvoorbeeld of de exchange een 24/7 live chat heeft waar je altijd terecht kunt met vragen. Let ten slotte op de liquiditeit van de beurs voor snelle en soepele transacties in de cryptomarkt. Dit is bijvoorbeeld waar Binance in uitblinkt.

De bovenstaande overwegingen bieden een solide basis om Solana met vertrouwen en diepgaande kennis aan te schaffen. Voor een nauwkeurige Solana koers voorspelling is het cruciaal om uitgebreid onderzoek te doen naar de veiligheid, kosten, gebruiksgemak en liquiditeit van de beurs voordat je investeert!

Is Solana kopen de moeite waard?

Overweeg je Solana te kopen? In deze sectie verdiepen we ons in een aantal aspecten waarmee je informatie krijgt of het de moeite waard is Solana te kopen.

GedecentraliseerdHoog rendementVolatiel maar toch stabielOpwaarts potentieelLaag instapniveau
De decentralisatie van Solana is een van de meest aantrekkelijke aspecten van de token. Solana bevindt zich op een blockchain platform dat gebruikmaakt van een gedecentraliseerd netwerk. Dit vergroot de veiligheid en vermindert de gevaren die gepaard gaan met gecentraliseerde controle.

In de crypto wereld wordt decentralisatie vaak gezien als iets positiefs. Het bevordert vertrouwen en transparantie en het creëert een meer democratische omgeving voor het zakendoen.

Als we kijken naar het rendement van Solana, zien we een behoorlijk potentieel voor hoge rendementen. Dit heeft te maken met de schaalbare structuur van Solana, waardoor ontwikkelaars en bedrijven zich aangetrokken voelen tot de cryptocurrency. Meer vraag en gebruik resulteert in een hogere waarde.

Ook heeft Solana het vermogen om transacties snel en tegen lagere kosten uit te voeren dan sommige van de beste altcoins die op de cryptomarkt aangeboden worden. Dit maakt Solana een goede optie voor investeerders die willen instappen in een nieuwe cryptomunt. Hierdoor groeit het netwerk en krijgt de token meer acceptatie.

Een crypto die een stabiele prijs heeft, wordt vaak gezien als een veilige investering. Met stabiele coins loop je als investeerder minder kans om snel grote verliezen te leiden. Aan de andere kant is een volatiele token juist aantrekkelijk voor investeerders die op de korte termijn winst willen maken.

Solana biedt stabiliteit

Solana kan gezien worden als een volatiele en stabiele token. Op de korte termijn vinden er namelijk prijsschommelingen plaats die de token aantrekkelijk maken voor korte termijn investeerders. Op de lange termijn is Solana daarentegen erg stabiel en kan het dus gezien worden als veilige en waardevaste investering.

In het Solana project zitten een aantal innovatieve technologieën die de basis vormen voor het hoge opwaartse potentieel van het project. Denk bijvoorbeeld aan de hoge transactiesnelheden en lage kosten. Als Solana ook populariteit krijgt in dApps en DeFi, zal de waardering bij beleggers nog hoger worden.
In vergelijking met andere bekende cryptocurrency’s heeft Solana een lage prijs, waardoor het mogelijk is om goedkoop in te stappen. Je hebt geen enorm kapitaal nodig om in dit project te investeren. Daarmee is Solana een aantrekkelijke investeringsoptie voor zowel beginnende als ervaren crypto traders.

Veel beleggers willen daarnaast diversificatie hebben in hun cryptobezit. Dit betekent dat ze niet al hun kapitaal in één token willen stoppen. Een crypto als Solana, met een lagere prijsdrempel, is zeer geschikt voor deze groep handelaren.

Hoe kun je Solana kopen – Betaalmethoden

Solona kopen kun je doen op verschillende manieren, van iDeal tot PayPal. Dat maakt deze crypto toegankelijk voor iedereen.

Solana kopen met iDEAL

Solana kopen met ideal

Op sommige exchanges zoals Coinbase, kun je Solana kopen met iDEAL, een populaire betaalmethode in Nederland. iDEAL is een eenvoudige en veilige manier om directe betalingen vanaf Nederlandse bankrekeningen te verrichten. Door Solana met iDEAL te kopen, kun je snel en gemakkelijk fiatgeld omzetten in deze digitale valuta.

Het voordeel van het gebruik van iDEAL is de directe verwerkingstijd, waardoor je na de succesvolle afronding van de transactie, snel toegang hebt tot Solana. Het is wel aan te raden om de specifieke instructies van de betreffende exchange te volgen en rekening te houden met eventuele transactiekosten die mogelijk van toepassing zijn.

Solana kopen met je credit card

Solana kopen of niet credit card

Een andere veelgebruikte manier om Solana te kopen is met een credit card. In tegenstelling tot iDEAL kun je bij vrijwel iedere exchange gebruikmaken van een credit card. Het gaat met veel gemak en op hoge snelheid. Wat een credit card van een bankpas of iDEAL onderscheidt, is dat je met een credit card niet direct geld van je rekening afhaalt.

Houdt er wel rekening mee dat aanbieders van credit cards soms hoge transactiekosten of andere kosten in rekening kunnen brengen. Ook kunnen credit cards voor financiële problemen zorgen wanneer er niet verstandig met het geld omgegaan wordt.

Solana kopen met PayPal

solana kopen paypal

Solana kopen met PayPal is een handige en vertrouwde optie. Het proces omvat doorgaans het selecteren van PayPal als betaalmethode tijdens de aankoop en vervolgens het autoriseren van de transactie via het PayPal-account. Deze methode biedt snelheid en extra beveiliging.

Let bij het overwegen van Solana kopen met PayPal op de beschikbaarheid van deze betaaloptie bij de gekozen exchange. Niet alle platforms accepteren PayPal, dus controleer de betalingsmogelijkheden. Houd ook rekening met mogelijke kosten die aan transacties met PayPal zijn verbonden. Deze kunnen, net als bij de credit card, soms hoog uitvallen.

Nu Solana kopen of niet?

De koers van Solana is enorm gestegen in de afgelopen twee maanden; van €22,- naar €96,-. Je kunt je dus afvragen of het slim is om nu te investeren in de token. Zoals eerder benoemd is Solana zowel een volatiele als een stabiele token. De koers zal binnenkort dus ongetwijfeld weer wat dalen richting zijn oude prijs, al is het opwaartse potentieel van de token zeker positief.

Als we kijken naar de koers verwachting Solana 2023-2030, zien we ook dat de token potentie heeft om in 2024 al een gemiddelde prijs van €91,- te hebben. In 2025 ligt deze gemiddelde prijs zelfs nog hoger. Als we ook naar onderstaande tweet van Solana kijken, zien we dat er bepaalde evenementen gepland zijn voor 2024. Dat in combinatie met de Bitcoin halving die veel invloed gaat hebben op altcoins, doet ons vermoeden dat de koers van Solana flink gaat stijgen. We raden echter niet aan om nu Solana te kopen, nu de token €96,- kost. Je kunt beter nog even wachten tot de koers weer iets daalt voordat je investeert.

Is investeren in Solana legaal in Nederland?

Hoewel het volledig legaal is om Solana in Nederland aan te schaffen, is het essentieel om bekend te zijn met de lokale cryptoregelgeving. In Nederland zijn cryptocurrencies nu wettelijk beschermd en erkend als een vorm van particulier geld. Het naleven van de KYC (Know Your Customer) en AML (Anti-Money Laundering) regelgeving is hierbij van groot belang. Om de wet niet te overtreden, dien je als investeerder uitsluitend gebruik te maken van platforms die zich aan deze regels houden. De exchanges die wij aanbevelen kun je bijvoorbeeld veilig in Nederland gebruiken.

Daarnaast is het cruciaal om rekening te houden met de Nederlandse belastingregels met betrekking tot crypto-investeringen, omdat winsten uit de handel in crypto mogelijk belastbaar zijn. Wie in Solana in Nederland wil investeren, doet er goed aan op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de wetgeving en fiscale verplichtingen.

Tips om succesvol Solana te kopen

Wil je een veilige en winstgevende investering in Solana? Wij hebben een aantal tips opgesteld die je hierbij kunnen helpen.

Gebruik een betrouwbare aanbiederKies een veilige walletLet op kostenKies een strategie
Bij het kopen van Solana is het erg belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare aanbieder. Kijk naar platformen met veel gebruikers en goede feedback. Ook beveiliging is belangrijk. Wordt de regelgeving voor beveiliging nageleefd? Gebruiken ze tweefactor authenticatie en een verzekering tegen beveiligingsinbreuken? Al deze factoren zijn belangrijk bij het kiezen van een betrouwbare crypto aanbieder.
Wil je Solana kopen en opslaan, dan heb je ook een veilige wallet nodig die compatibel is met Solana. Net als bij de aanbieder moet ook de beveiliging van je wallet goed zijn. Een gebruiksvriendelijke interface en back-up functies zijn ook altijd aan te raden.
Bij het kopen van een crypto zullen er altijd verschillende kosten ontstaan. Denk aan transactiekosten, uitbetalingen etc. Deze kosten kunnen sterk variëren per aanbieder. Dit kan een groot effect hebben op hoe kostenefficiënt je investering is. Wij raden daarom altijd aan om de prijsplannen van verschillende platformen te vergelijken.
Timing is enorm belangrijk als we kijken naar hoe volatiel de crypto wereld kan zijn. Houd de markttrends, het laatste nieuws en technische analyses in de gaten om factoren die de prijs kunnen beïnvloeden te begrijpen. Als voorzorgsmaatregel is het aan te raden om dollar-cost averaging of een vergelijkbare strategie te overwegen. Blijf goed op de hoogte van de marktomstandigheden en veranderingen in het Solana-systeem om beter geïnformeerde aankoopbeslissingen te nemen.

Stappenplan – Eenvoudig Solana kopen binnen 5 minuten

Het verkopen van Solana kan net zo moeiteloos zijn als de aankoop, maar er zijn enkele cruciale stappen die je moet volgen. Hier bieden we je een gedetailleerde stapsgewijze handleiding aan over hoe je jouw Solana kunt verkopen, of je nu op zoek bent naar de beste deals of simpelweg je investering wilt verzilveren.

 

Stap 1 – Kies een platform om Solana te verkopen: Als eerst moet je een platform kiezen waarop je je tokens wilt verkopen. Dit kan een beurs zijn of een broker (mits ze de token aanbieden). Wij raden aan om het op hetzelfde platform te verkopen als waar je de tokens gekocht hebt. Al is het altijd slim om te kijken naar verkooptarieven bij andere platformen.

Stap 2 – Solana overdragen: Als de Solana tokens in een privé wallet zitten, kun je ze overdragen naar het platform dat je hebt gekozen. Controleer hierbij altijd het adres, is dit fout dan kan het zijn dat de betalingen verloren gaan!

Stap 3 – Plaats een verkooporder: Vervolgens kun je een verkooporder plaatsen. Dit doe je in het handelsgedeelte van de website op het moment dat je je tokens hebt toegevoegd. Je kunt kiezen voor een market order of een limit order. Met een market order verkoop je Solana voor de huidige markt prijs. Gebruik je de limit order, dan verkoop je Solana voor een specifieke prijs.

Stap 4 – Neem je geld op: Na de verkoop kun je je geld opnemen. Afhankelijk van het platform waarop je de tokens hebt verkocht kun je het geld laten storten in een fiat valuta of in een andere cryptocurrency.

Conclusie

Als we kijken naar de vraag ‘Waar Solana kopen?’ dan kunnen we concluderen dat er verschillende aanbieders zijn waarbij je de token kunt kopen. Wij raden Coinbase of eToro aan, omdat deze twee aanbieders heel goed scoren op veiligheid. Ze houden zich beiden aan de Nederlandse regelgevingen waardoor je kapitaal geen gevaar loopt.

Solana was in 2023 een van de meest populaire cryptomunten en als we naar de koers verwachtingen kijken voor de komende jaren zal dit alleen nog maar toenemen. Met de Bitcoin halving in 2024 en andere geplande evenementen zal de koers wel eens flink kunnen stijgen. Voordat je beslist of je wilt investeren in Solana raden wij aan om goed naar de koers te kijken en te kiezen voor een goede en betrouwbare aanbieder.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Referenties:

Veelgestelde vragen over Solana kopen

Waar kun je Solana kopen?

Hoe koop je Solana?

Is Solana een goede investering?

Hoeveel kan Solana waard worden?

Waarom is Solana zo goedkoop?

Wat is het bedrijf achter Solana?

Lees meer over:
crypto

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...