Elon Musk boost crypto memes na overwinning Dogecoin rechtszaak – DOGE koers op weg naar herstel?

1360 totale weergaven
Elon Musk Crypto Dogecoin Koers
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Elon Musk heeft recentelijk een rechtszaak vanuit de staat weten af te wijzen nadat de biljonair beschuldigd werd van het oplichten van investeerders in Dogecoin. Dit komt mede door het promoten van Dogecoin vanuit Musk en het handelen in de meme coin.

Een rechter in Manhattan heeft dus besloten dat de rechtszaak wordt afgewezen. Dit betekent een enorme opluchting voor de crypto community en Elon Musk zelf. Investeerders roepen de vraag op wat de koers van Dogecoin nu zal gaan doen.

Elon Musk wint afwijzing rechtszaak over Dogecoin oplichting

De rijkste man op aarde en tevens ook de CEO van Tesla, heeft de afwijzing voor de rechtszaak dus weten te bemachtigen. Musk werd beschuldigd van het manipuleren van de Dogecoin koers om zelf winsten te genereren.

De overheid beweerde dat Elon Musk en zijn team inside info hadden gekregen over Dogecoin en hier op in speelden door middel van het promoten van de meme coin op sociale media en televisie.

De koers van Dogecoin steeg hierdoor echter meer dan 36,000% en de overheid zegt nu dat Musk van de stijging heeft weten te profiteren omdat hij verkocht rond de top, voordat de koers van de meme coin volledig instortte.

Alvin Hellerstein, de rechter die heeft besloten om de rechtszaak af te wijzen, constateerde dat er niet genoeg bewijs is om een rechtszaak aan te spannen. Al het bewijs dat in de afgelopen twee jaar is aangebracht door onderzoekers, is volgens Elon Musk en zijn team niet genoeg om hem te beschuldigen van het oplichten met Dogecoin.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Dogecoin koers verwachting

De koers van Dogecoin staat er niet al te best voor. De koers van de meme coin is in de afgelopen 30 dagen met 20% in waarde verminderd. Afgelopen week ging DOGE met 4,5% onderuit, maar in de afgelopen 24 uur heeft Dogecoin toch een kleine stijging van 1,3% weten neer te zetten.

Investeerders vragen zich af of de koers van Dogecoin nog gaat stijgen dit jaar. Als we naar de Relative Strength Index (RSI) kijken, zien we een waarde van 45. Het feit dat de RSI zich in een neutraal gebied begeeft, betekent dat er geen duidelijke richting is in de trend die DOGE momenteel aanhoudt.

dogecoin koers daalt
Dogecoin koers laat lagere toppen en lagere bodems zien / Bron: TradingView

Wel is duidelijk te zien dat de koers van de meme coin zich al maanden in een neergaande trend begeeft. Dit wordt duidelijk gemaakt door lagere toppen en lagere bodems.

Als DOGE boven de koers van $ 0,094 weet te blijven, waar momenteel een belangrijk support level ligt, is er een kans aanwezig dat er een kanteling van de huidige downtrend plaatsvindt.

Dogecoin koers support level
Dogecoin koers vindt steun op $0,094 / Bron: TradingView

Mocht de koers toch door dit support level weten heen te breken, dan is de kans sterk aanwezig dat we de koers rond $ 0,077 zullen gaan opzoeken. Dit zou resulteren in een daling van zo’n 25%.

Houd de koers van Dogecoin dus nauwlettend in de gaten nu de meme coin op een “make it or break it” punt staat. Een kanteling van de trend zou wel eens voor mooie stijgingen kunnen gaan zorgen in de komende weken en maanden.

Lees ook: Meme coin staking bereikt toppunt met Crypto All-Stars – investeren nu crypto presale $800k mijlpaal bereikt?

Pepe Unchained – $PEPU-token presale bereikt mijlpaal van $ 11 miljoen

Investeerders in meme coins zijn niet alleen geïnteresseerd in wat de koers van Dogecoin gaat doen, maar ook wat de presale van Pepe Unchained nog verder in petto heeft.

Onlangs heeft Pepe Unchained namelijk de mijlpaal van $ 11 miljoen aangetikt met zijn presale. De teller staat momenteel op $ 11,17 miljoen. Vroege investeerders zijn dus geïnteresseerd in de op PEPE gebaseerde meme coin.

De $PEPU-token, die tijdens de presale wordt verkocht, draait bovenop de Ethereum blockchain. Hierdoor is het voor investeerders mogelijk om snel transacties uit te voeren tegen lage kosten.

Wat de meeste investeerdeers naar Pepe Unchained toe trekt, is het feit dat er een jaarlijkse rente van 180% vergaard kan worden met het staken van de $PEPU-token. Er zijn dan ook al meer dan 891 miljoen $PEPU-token gestaked in de stakingspool.

Ben je geïnteresseerd in het toevoegen van $PEPU aan je portfolio? Wacht dan niet langer en bezoek vandaag nog de officiële website van het presale project waar de tokens te koop zijn. Met ETH, BNB, USDT of creditcard koop je binnen enkele minuten gemakkelijk je eerste $PEPU-tokens.

 

Base Dawgz – multi blockchain presale crypto haalt meer dan $ 3 miljoen op met presale

Base Dawgz is een iets ander project dan Pepe Unchained. Het is bij Base Dawgz namelijk mogelijk om de native token, $DAWGZ, te verhandelen op meerdere blockchains.

De presale van Base Dawgz heeft binnen een korte tijd meer dan $ 3 miljoen weten op te halen en dit komt met name door de beschikbaarheid van de token op meerdere blockchains.

De $DAWGZ-token wordt ondersteund op de Base blockchain, Ethereum blockchain, BNB chain, Avalanche blockchain en Solana blockchain. Je kunt dus ook met ETH, BNB, SOL, AVAX en BASE je $DAWGZ-tokens gemakkelijk aanschaffen.

Sinds de lancering van de presale zijn er al meer dan 590 miljoen tokens verkocht. Hiervan zijn ruim 229 miljoen tokens (38,9%) gestaked in een stakingspool. Dit levert investeerders een jaarlijkse rente van een explosieve 735% op.

Wil jij als crypto investeerder graag een passief inkomen verdienen met het investeren in altcoins? Dan ben je bij Base Dawgz aan het juiste adres. De $DAWGZ-token kan alleen aangeschaft worden via de officiële website van het presale project met ETH, BNB, SOL, AVAX en BASE.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

    Door: Hielke de Vries

    Hielke maakte kennis met het cryptolandschap in 2017 en heeft sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar de blockchain en zijn functies. Sinds een aantal jaren focust Hielke zich ook op technische analyse rondom Bitcoin en altcoins binnen de crypto sector, om jou altijd op de hoogte te houden van de...