Failliete Bitcoin Miner Rhodium krijgt goedkeuring van rechtbank voor Bitcoin- of USD-lening

813 totale weergaven

Het failliete Bitcoin mining bedrijf Rhodium Enterprises heeft goedkeuring gekregen van de rechtbank om een lening van $30 miljoen of 500 Bitcoin te krijgen van Galaxy Digital, met flexibele terugbetalingsopties.

Rhodium Enterprises krijgt goedkeuring

Rhodium Enterprises, een Bitcoin mining bedrijf dat momenteel een faillissementsprocedure doormaakt, heeft toestemming gekregen van de rechtbank om een lening af te sluiten in zowel Amerikaanse dollars als Bitcoin.

Door deze flexibiliteit kan Rhodium kiezen tussen een lening van $30 miljoen of 500 BTC van Galaxy Digital, een blockchainbedrijf geleid door Mike Novogratz.

De Amerikaanse dollarlening zou een jaarlijkse rente van 14,5% hebben, terwijl de Bitcoinlening een iets lagere rente van 9,5% heeft.

Met name staat de leenovereenkomst Rhodium toe om de Bitcoin-lening terug te betalen in Amerikaanse dollars, met behulp van de spotmarktprijs van Bitcoin op het moment van terugbetaling.

Een unieke benadering van faillissementsfinanciering

De goedkeuring van een Bitcoin-lening als onderdeel van faillissementsfinanciering is onconventioneel vanwege de inherente volatiliteit van cryptocurrency-prijzen, die de voorspelling van de totale terugbetaling van de lening kan bemoeilijken.

In de afgelopen maand zijn de Bitcoin prijzen met bijna 11% gedaald, wat een extra laag van onzekerheid toevoegt aan dergelijke financiële regelingen.

Op 24 augustus diende Rhodium Enterprises een aanvraag in voor een Chapter 11 faillissement bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank voor het zuidelijke district van Texas.

De aanvraag omvatte zes dochterondernemingen en de schulden van het bedrijf werden geschat op $50 miljoen tot $100 miljoen en de activa werden getaxeerd op $100 miljoen tot $500 miljoen.

Uitdagingen voor Bitcoin miners

Bitcoin mining bedrijven, waaronder Rhodium, hebben te kampen met financiële uitdagingen, verergerd door een vermindering in mining beloningen na de halvering van de Bitcoin in april.

Daarnaast hebben veel miners te maken met toenemende schulden en problemen die te maken hebben met eerdere managementbeslissingen.

Grotere, financieel stabiele miners zoals Riot Platforms en Cleanspark zijn erin geslaagd kleinere operaties over te nemen om hun hashrate en stroomcapaciteit te verhogen.

Miners met beperkt kapitaal, zoals Iren en Cipher, hebben zich daarentegen gericht op het binnenhalen van kansen die minder investeringen vooraf vereisen.

Ondertussen kondigde Bitfarms, een ander Bitcoin mining bedrijf, onlangs de overname aan van Stronghold Digital Mining voor ongeveer $125 miljoen, inclusief ongeveer $50 miljoen aan overgenomen schulden.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....