Gaat een renteverlaging van de Fed de Bitcoin koers laten stijgen in september?

1306 totale weergaven
Gaat een renteverlaging van de Fed de Bitcoin koers laten stijgen in september?

Het komende overleg van de Federal Reserve (Fed) in september gaat een belangrijke worden voor de Bitcoin koers. Analisten verwachten namelijk dat de koers kan stijgen, vooral als de Fed besluit om de rente met 0,50% te verlagen.

Bitcoin koers worstelt en markten zijn losgekoppeld

Sinds 3 augustus heeft Bitcoin moeite om boven de $62.000 te blijven. De koers is de afgelopen maand met 11% gedaald. Dit staat in contrast met de S&P 500, die een lichte stijging van 1% zag en net onder zijn recordhoogte blijft. Opvallend is dat Bitcoin lijkt los te staan van de traditionele markten, wat erop wijst dat er specifieke factoren in de cryptowereld spelen.

Een verlaging van de rente van 0,50% zou risicovolle activa, zoals Bitcoin, kunnen laten stijgen. Maar omdat deze renteverlaging deels al in de markt is verwerkt, is het moeilijk te voorspellen wat er op 18 september precies zal gebeuren. Ondanks de mogelijke stijging heerst er onrust in de crypto sector, mede door politieke en regelgevende ontwikkelingen.

Politieke en regelgevende uitdagingen voor Bitcoin

Sommige analisten denken dat de recente tegenvallers van Bitcoin komen door de onzekerheid rondom de steun van Democratisch kandidaat Kamala Harris voor de crypto industrie.

Tyler Winklevoss, mede-oprichter van de Gemini-exchange, sprak over “Operation Choke Point 2.0” en suggereerde dat de aanpak van Harris schadelijk is voor de industrie. Winklevoss wees ook op acties van de Philadelphia Federal Reserve Bank tegen Customers Bank, een bank die crypto vriendelijk is, vanwege vermeende tekortkomingen in anti-witwaspraktijken en risicobeheer.

Daarbovenop heeft een recente uitspraak van een Amerikaanse federale rechter in Californië tegen Kraken-exchange de stemming onder beleggers verder versomberd.

De rechter stelde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in het gelijk en oordeelde dat Kraken mogelijk aansprakelijk is voor het aanbieden van “beleggingscontracten”, die als effecten worden geclassificeerd. Hoewel Bitcoin hier niet direct door wordt geraakt, heeft het toch een negatief effect op het marktsentiment.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...