Arthur Hayes: Fed’s geldprinter gaat Bitcoin (BTC) naar nieuwe hoogtes stuwen

1718 totale weergaven
bull BTC markt

De bitcoin koers blijft steken tussen de range $50.000 en $75.000 en dagelijks geven analisten hun visie op de markt. Zo ook Arthur Hayes, de oud-oprichter van bitcoin derivatenbeurs BitMEX.

Arthur Hayes blijft bullish op bitcoin

Hayes schrijft regelmatig eigen blogsposts die een interessante visie geven op de cryptomarkt en bredere monetaire ontwikkelingen. In een nieuwe blogpost Sugar High zegt Hayes dat de Fed de ‘geldprinter’ zal opschroeven. Dat gaat de wereldwijde monetaire geldvoorraad dramatisch zal vergroten en Bitcoin een boost zal geven.

Volgens hem gaat de aanstaande renteverlagingen in de VS de prijs van Bitcoin (BTC) opdrijven. Hayes denkt dat de opmerkingen van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell erop wijzen dat de Fed “naar de suikerroes van de renteverlaging grijpt voordat de honger toeslaat.” Tijdens een toespraak in Jackson Hole, Wyoming, zei Powell dat het tijd is voor “beleidsaanpassing” en merkte op dat binnenkomende gegevens het tempo van de renteverlagingen zullen bepalen.

Hayes onderschrijft de analyse dat renteverlagingen gunstig zullen zijn voor aandelenkoersen, maar hij is overtuigd van de impact van de beleidswijziging op Bitcoin.

“Sommigen wijzen op historische situaties waarin de aandelenmarkt daalde terwijl de Fed de rente verlaagde. Sommigen vrezen dat renteverlagingen door de Fed een voorbode zijn van een recessie in de VS en, in het verlengde daarvan, in ontwikkelde markten.

Dat kan waar zijn, maar als de Fed de rente verlaagt, terwijl de inflatie boven de doelstelling ligt en de groei sterk is, stel je dan voor wat ze zullen doen als er daadwerkelijk een recessie in de VS komt. Ze zullen de geldprinter opschroeven en de geldhoeveelheid dramatisch vergroten. Dat leidt tot inflatie, wat slecht kan zijn voor bepaalde soorten bedrijven. Maar voor activa met een beperkte voorraad, zoals Bitcoin, zal het een reis op lichtsnelheid 2 Da Moon betekenen!”

Bitcoin boven wekelijks niveau

De volgende vergadering van de Federal Reserve, waarin belangrijke beslissingen over het monetaire beleid zullen worden genomen, is gepland voor 17-18 september 2024. Dit is een cruciale bijeenkomst, aangezien veel beleggers en analisten verwachten dat de Fed mogelijk zal overwegen om de rentetarieven te verlagen, afhankelijk van de economische gegevens die tot dat moment binnenkomen.

Wat zeggen andere analisten over de huidige bitcoin koers? Rekt Capital laat er zijn licht op schijnen. Hij zegt onder meer: “Bitcoin heeft inderdaad een hogere bodem (lichtblauw) ontwikkeld en heeft zich boven het wekelijkse niveau (zwart; $55.737) weten te handhaven. Bovendien heeft Bitcoin sindsdien een basis gevormd op een nog hoger wekelijks niveau (~$58.000), dat deze week fungeert als confluente ondersteuning. Deze confluente ondersteuning wordt op dit moment opnieuw getest”.

Analist Moustache maakt een vergelijking tussen de covid koerscrash van 2020 en de Japanse aandelenmarktcrash 2024. Tijdens de covidcrash in maart 2020 bereikt de bitcoin koers een dieptepunt van $3.800. Tijdens de Japanse aandelencrash afgelopen maand daalde de koers van bitcoin onder de $50.000, naar $49.300. Volgens Moustache is deze gelijkenis fascinerend en komen er binnenkort weer (groene) goede tijden voor BTC aan. Of dat daadwerkelijk ook gaat gebeuren, beslist de markt.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...