Cardano oprichter lanceert gedecentraliseerd social media platform in Brazilië na verbieden X

1581 totale weergaven

De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, heeft een nieuw project aangekondigd met het doel een gedecentraliseerd social media platform in Brazilië te lanceren, om de vrijheid van meningsuiting in het land te bevorderen. 

Het project

Charles Hoskinson, bekend als oprichter van de Cardano blockchain, is aan een nieuw project begonnen om een gedecentraliseerd social media platform in Brazilië te lanceren. Dit project moet de vrijheid van meningsuiting in het land behouden. Hoskinson heeft het project aangekondigd op X (Twitter):


“De gevolgen van censuur en waarom decentralisatie ertoe doet. Hoewel Brazilië onze broeders en zusters op X het zwijgen heeft opgelegd, zal hun werk nog steeds van belang zijn voor ons allemaal. We zullen hun afgevaardigden op de conventie zien, en ik kan niet wachten om veel Brazilianen te rekruteren om ons te helpen een gedecentraliseerd sociaal netwerk op te bouwen.”

Het verbod van X

Dit is een reactie op het recente verbod van X (Twitter) in het land. Het Federaal Hooggerechtshof van Brazilië, onder leiding van rechter Alexandre de Moraes, heeft onlangs X verboden, omdat het bedrijf ervan beschuldigd wordt niet aan de wettelijke vereisten te voldoen en bij te dragen aan de verspreiding van schadelijke inhoud. 

De rechtbank gaf opdracht om X door ANATEl te blokkeren en uit de appstores te verwijderen. Hierbij hebben ze aangegeven dat dagelijks boetes werden opgelegd voor toegang via VPN’s. X heeft zich een tijd niet aan deze regels gehouden, wat heeft geleid tot een aanzienlijke boete van ongeveer 18 miljoen reais. 

Nieuw gedecentraliseerd sociaal netwerk

Door deze gebeurtenissen heeft Hoskinson het nieuwe initiatief van het creëren van een gedecentraliseerd social media netwerk bedacht. Dit netwerk moet niet makkelijk door de autoriteiten te controleren of censureren zijn. Hij heeft de rol van dergelijke platforms bij het behoud van vrije meningsuiting benadrukt en is van plan nauw samen te werken met Braziliaanse belanghebbenden om dit nieuwe netwerk te ontwikkelen. 

Het aangekondigde project van Hoskinson is gepositioneerd als een antwoord op de uitdagingen waarmee social media platform in Brazilië mee te maken krijgen. Het doel is een alternatief bieden dat de waarden van decentralisatie en vrij meningsuiting hooghoudt.  

Lees meer over:
BraziliëCharles Hoskinsonx

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...