Bitcoin koers onder druk na slechte maand augustus

661 totale weergaven
Bitcoin koers hot september

Bitcoin (BTC) heeft in augustus een daling van 8,6% doorgemaakt en begon september met het bereiken van een nieuw laagtepunt in twee weken tijd. De prijs van BTC daalde op 1 september met meer dan 2% en bereikte een niveau van $57.230 op de Bitstamp-beurs, wat voor het laatst op 16 augustus werd gezien.

Deze neerwaartse trend vond plaats in een periode van verminderde liquiditeit tijdens het weekend, wat resulteerde in een zwakke maandafsluiting. De prijsdaling kwam onverwacht voor investeerders die hoopten op een positieve afsluiting van de maand augustus, waarin Bitcoin historisch gezien een gemiddelde winst van 1,75% laat zien, volgens gegevens van CoinGlass. Echter, september staat bekend als een “rode” maand voor Bitcoin, met een gemiddelde daling van 4,5%.

Huidige koers

Op dit moment staat de prijs van BTC op $58.610. Dit betekent dat er 1.706 satoshi’s (de kleinste eenheid van Bitcoin) per Amerikaanse dollar zijn. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt momenteel $1,16 biljoen, wat aangeeft hoe groot de markt is voor deze cryptomunt.

Het huidige prijsniveau van Bitcoin vertegenwoordigt een daling van 20,60% vergeleken met het hoogste punt ooit (All-Time High) van $73.790, dat werd bereikt op 14 maart 2024. Sinds dit hoogtepunt zijn er 171 dagen verstreken, wat de recente prijsdruk op de markt onderstreept.

Goud vs BTC

In termen van goud wordt Bitcoin momenteel gewaardeerd op 23,5 ounces goud per Bitcoin. Dit betekent dat de marktkapitalisatie van Bitcoin 6,71% bedraagt van de totale marktwaarde van goud, een belangrijke maatstaf voor beleggers die de waarde van Bitcoin willen vergelijken met traditionele activa.

Stand van zaken

De totale geldvoorraad van Bitcoin bedraagt momenteel 19.747.980,49 BTC, waarvan 94,03% al is uitgegeven. Er blijft nog 1.251.799,98 BTC over die nog moet worden gemijnd en uitgegeven. Van de bestaande voorraad is 219,51 BTC niet meer beschikbaar of ‘onuitgeefbaar’, wat betekent dat deze munten verloren zijn gegaan of om andere redenen niet kunnen worden gebruikt.

Lees meer over:
datamarkt

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...