Cryptogemeenschap organiseert fundraiser van $100.000 voor Kamala Harris, ondanks onzekerheden

692 totale weergaven
kamala harris crypto

De cryptogemeenschap heeft een fundraiser van $100.000 voor Kamala Harris georganiseerd, ondanks aanhoudende twijfels over haar standpunt over de regulatie van cryptocurrency. 

Ondersteuning voor Harris

Een deel van de cryptogemeenschap staat achter vice-president Kamala Harris, nu ze zich voorbereidt op haar presidentiële campagne. Ondanks de gemengde gevoelens van de sector over het potentiële standpunten ten opzichte van digitale activa, organiseren sommige belangrijke spelers een fundraiser evenement ter waarde van $100.000. 

Dit evenement zal plaatsvinden op 13 september in Washington D.C. Het evenement is bedoeld om steun voor Harris te zoeken in de cryptogemeenschap en deze mensen samen te brengen, ondanks dat er nog veel scepsis is in de branche wat betreft haar toekomstige aanpak van crypto. 

Fundraiser voor $100.000

Terwijl Harris haar presidentscampagne voortzet, krijgt ze enige steun vanuit de cryptogemeenschap. Ondanks dat ze grotendeels stil is gebleven over crypto kwesties, is een groep investeerders van plan om op 13 september $100.000 in te zamelen tijdens een fundraiser in Washington D.C. 

Het evenement zal plaatsvinden tussen twee belangrijke conferenties, de Congressional Black Caucus en de Congressional Hispanic Caucus, waarbij een divers scala aan supporters samenkomt. Ondanks dat het doel bescheiden is in vergelijking met de enorme bedragen die Harris al heeft verzameld sinds ze de Democratische kandidaat werd, benadrukt de inzet een teken van steun vanuit delen van de crypto industrie. 

Waarom steunen crypto investeerders Harris?

De steun vanuit de cryptogemeenschap aan Harris komt vanuit een complexe achtergrond. Velen in de sector hebben goede hoop dat als Harris wordt verkozen, zij een meer cryptovriendelijke aanpak zal hanteren dan de huidige regering. De strenge regelgeving van de SEC onder president Biden heeft tot bezorgdheid binnen de sector geleid, waardoor het standpunt van Harris nog belangrijker is geworden. 

Tiffany Smith, één van de organisatoren, benadrukte het belang van het voorlichten van Harris over de crypto sector:

“We wilden zorgen dat we, met Harris als Democratische kandidaat, ons verenigden om haar te helpen de betekenis van deze industrie te begrijpen.”

De organisatoren hebben opgemerkt dat de campagne van Harris openheid heeft getoond ten opzichte van cryptocurrency en haar team heeft samengewerkt met toonaangevende bedrijven in de sector, waaronder Coinbase en Ripple. 

Campagne van Harris over crypto

Brian Nelson, senior adviseur van de campagne van Harris, heeft aangegeven dat Harris waarschijnlijk de groei van nieuwe technologieën, waaronder crypto, zou ondersteunen. Dit duidt op een mogelijke verandering in houding als ze de verkiezingen wint. 

Dit enthousiasme is echter niet universeel binnen de cryptogemeenschap. Veel spelers uit de sector blijven sceptisch over de bedoelingen van Harris, aangezien de sector wordt geconfronteerd met aanhoudende uitdagingen door het beleid van de huidige regering. 

Uitdagingen en verwachtingen voor Harris in de cryptogemeenschap

Ondanks dat sommige investeerders optimistisch zijn over het potentieel van Harris om innovatie in de cryptosector te bevorderen, zijn velen in de sector nog steeds voorzichtig. De aanhoudende regulerende druk vanuit de SEC, vooral onder de regering van Biden, heeft geleid tot een gebrek van vertrouwen bij sommige crypto investeerders over het toekomstige beleid van Harris. 

Brian Quintenz, Global Head of Policy bij a16z, benadrukte de noodzaak van Harris om zich te onderscheiden van de huidige aanpak van de SEC op X (Twitter):


“Vice-president Harris moet niet alleen de aanpak van de SEC berispen, maar ook een gedetailleerd plan opstellen voor hoe haar potentiële regering deze innovatie zou ondersteunen en tegelijkertijd klantenbescherming zou bieden. Het is nu belangrijker dan ooit dat ze haar bedoelingen met deze transformationele technologie en haar benadering van deze industrie duidelijk maakt als ze in november zou winnen.”

Samenvatting

Samenvattend komt er een fundraiser ter ondersteuning van de presidentscampagne van Kamala Harris die wordt georganiseerd door enkele grote spelers in de cryptosector. Ondanks dat Harris enige steun krijgt vanuit de sector, blijft de onzekerheid rond haar standpunten over cryptocurrency een groot probleem. Het evenement wordt essentieel om in contact te komen met de invloedrijke cryptosector.

Lees meer over:
fundraiserKamala Harris

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...