Analist: signalen wijzen op altcoin rally in Q4 2024

510 totale weergaven
altcoin season

Als we de populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe mogen geloven, dan staan altcoins in de laatste maanden van 2024 voor een gigantische rally. Maar het is wel belangrijk om daarbij te weten dat Van de Poppe enkele maanden geleden al zijn Bitcoin verkocht om all-in op altcoins te gaan.

Herstel aanstaande voor altcoins?

“Het slechte nieuws is dat Ethereum momenteel op het laagste punt staat ten opzichte van Bitcoin in de laatste 1.000 dagen. Dat is een gigantische klap voor iedereen die in Ethereum investeerder. Zeker na de meerdere upgrades van de afgelopen jaren (denk aan de overstap van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake). Terwijl ook de Ethereum ETFs lanceerden, die er niet in slaagden om sterk momentum op te pikken”, aldus Michaël van de Poppe.

Al is het volgens de analist mogelijk dat een deel van de zwakte uitgelegd kan worden als seizoensgebonden zwakte. “Dat is een factor die binnenkort weer in het voordeel van de bulls werkt”, zo gaat de analist verder.

Volgens Van de Poppe is Chainlink (LINK) daar een goed voorbeeld van. Die munt zien we meestal stijgen ten opzichte van Bitcoin in de tweede helft van het jaar, terwijl de munt waarde verliest gedurende de eerste helft van het jaar.

“Chainlink verloor meer dan 60% van zijn waarde gedurende de eerste helft van het jaar in 2022, 2023 en 2024, maar steeg meer dan 120% in de tweede helft van 2022 en 2023”, zo vertelt Van de Poppe.

Chinese liquiditeit

Verder ziet Van de Poppe liquiditeitsinjecties van de Chinezen als een bullish fenomeen voor de markten. Gedurende de laatste maanden van het jaar (en januari en februari) groeit de Chinese liquiditeit meestal, om vervolgens weer te vertragen in de maanden daarna.

“De meest recente expansie begon in september 2023 en eindigde met een piek in februari. Dat correleerde met de meest recente piek voor altcoins. Op dit moment is de wereldwijde liquiditeit slecht, maar die situatie kan verbeteren als China quantitative easing gebruikt om zijn economie te laten groeien.

De Federal Reserve is ook begonnen met QE om de Amerikaanse economie van een boost te voorzien. In september begint de Fed ook met het verlagen van de rentes, wat een sterker klimaat voor altcoins moet creëren”, zo gaat de analist verder.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....