September is bitcoin’s slechte maand, maar analisten zijn hoopvol

732 totale weergaven

Historisch gezien is september de slechtste maand van het jaar voor Bitcoin (BTC). De Bitcoin koers heeft in de meeste gevallen een flinke klap gekregen, waardoor velen ook dit keer lage verwachtingen hebben. Toch zijn er enkele analisten die optimistischer zijn. Zij denken dat september weleens het keerpunt zou kunnen zijn voor het begin van een nieuwe bullmarkt.

BTC koers toont gelijkenissen met vorig jaar

Eerst duiken we in het archief van de bitcoin koers. Volgens gegevens van Coinglass daalt Bitcoin sinds 2013 in september gemiddeld met meer dan 4%. Maar liefst acht van de elf septembermaanden eindigden bovendien in het rood.

Hoewel dit weinig hoop biedt voor de komende weken, bieden behaalde resultaten uit het verleden natuurlijk geen garanties voor de toekomst. Dit geldt des te meer voor bitcoin, gezien de relatief korte geschiedenis van de digitale munt.

Crypto-analist Mags kijkt echter met een ander perspectief naar de markt en houdt rekening met een scenario waarin deze maand het keerpunt kan zijn naar de langverwachte bullmarkt. Mags wijst zijn bijna 90.000 volgers op X erop dat bitcoin, net als vorig jaar, sinds maart aan het consolideren is. Vorig jaar begon Bitcoin in september aan zijn eerste stappen richting een explosieve rally, die resulteerde in een stijging van maar liefst 195% in zeven maanden.

Maakt bitcoin spoedig een ommekeer?

Als bitcoin dit patroon herhaalt, zouden we deze maand een geleidelijk herstel kunnen zien, gevolgd door een uitbraak in oktober. Voor de vooraanstaande crypto-analist Rekt Capital zou een dergelijk scenario geen verrassing zijn. Gisteren kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat hij niet verbaasd zou zijn als bitcoin tot het einde van september blijft consolideren, om vervolgens in oktober uit te breken en de langverwachte bullmarkt in te luiden.

Dit zou bovendien in lijn zijn met eerdere cycli, waarin bitcoin 150-160 dagen na de halving zijn parabolische fase bereikte. Oktober staat bovendien historisch gezien bekend als een van de beste maanden van het jaar voor bitcoin. Sinds 2013 heeft Bitcoin slechts twee keer de maand afgesloten met een verlies, en gemiddeld stijgt bitcoin in oktober met maar liefst 22,90%.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...