Analist: bitcoin kan eind september uitbreken

5995 totale weergaven
Bitcoin koers hot september

Als we de pseudonieme analist Rekt Capital mogen geloven, dan kunnen we richting het einde van september een bullish koersexplosie van bitcoin verwachten. Die koersexplosie voorspelt de analist op basis van historische data.”De geschiedenis suggereert dat bitcoin 150-160 dagen na de halving uitbreekt.”

Uitbraak aanstaande voor bitcoin

“Dat zou betekenen dat bitcoin eind september uit de re-accumulatierange breekt. Dat gezegd hebbende ligt het gemiddelde rendement voor september op -4,48% en is de beste septembermaand ooit op +6% gekomen.

Terwijl de gemiddelde maandrendementen voor oktober op 22,9% liggen. Het zou mij niets verbazen als bitcoin nog iets meer consolideert tot eind september, om vervolgens in oktober uit te breken. Onder de streep is en blijft oktober een historisch sterke maand”, aldus Rekt Capital.

De handelaar zei eerder dat de piek van deze bullmarkt weleens rond september 2025 zou kunnen plaatsvinden. Wat dat betreft moeten we dus nog even geduld hebben voordat we de ultieme all-time high van deze cyclus krijgen, mits Rekt Capital gelijk krijgt natuurlijk.

Maar hoe komt Rekt Capital bij die datum van september 2025 voor de nieuwe all-time high van bitcoin?

All-time high in september 2025

“Als je erover nadenkt hoe lang het duurt voor bitcoin om naar nieuwe all-time highs te komen en de ultieme piek van de bullmarkt te bereiken na de halving, dan kom je op 546 tot 518 dagen. In 2020/2021 duurde het bijvoorbeeld tot 546 dagen na de halving voor dat we de ultieme piek van de bullmarkt zagen.

In de cyclus van 2016/2017 duurde het 518 dagen na de halving. Dit laat zie dat het 518-546 dagen duurde na de halving om de piek van de bullmarkt te bereiken”, aldus Rekt Capital over de cycli van bitcoin.

Geloof jij ook dat het nog zo lang kan duren voordat we de ultieme all-time high voor bitcoin krijgen? In principe is de “voorspelling” van Rekt Capital op slechts twee datapunten gebaseerd.

Veel meer dan de cyclus van 2016 en die van 2020 gebruikt hij immers niet om deze conclusie te trekken. Wat dat betreft moeten we het nog maar zien. We moeten ook niet vergeten dat deze cyclus qua macro-economische omstandigheden compleet anders is.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....