Bitcoin ETFs bloeden $284 miljoen: grootste verlies in 4 maanden

630 totale weergaven
bitcoin koers bear trap

Het was gisteren geen mooie dag voor de Spot Bitcoin ETFs. Aan het einde van de handelsdag stond er namelijk een netto-uitstroom van 287,8 miljoen dollar op de borden. Dat markeert de grootste dagelijkse uitstroom sinds 1 mei. Op die dag verloren de fondsen ruim 500 miljoen dollar, zo blijkt uit de data van Farside Investors.

Fidelity verliest $162,3 miljoen

Voor het grote Fidelity was het helemaal een zure dag. Die moesten namelijk een uitstroom van 162,3 miljoen dollar noteren. Daarmee waren zij de grote verliezer van gisteren. Grayscale noteerde een uitstroom van 50,4 miljoen dollar, terwijl ook BITB en ARK 25 miljoen en 33,6 miljoen dollar verloren.

BlackRock wist de schade beperkt te houden en schreef voor de tweede dag op rij een nulstroom op.

De bitcoin koers viel op dinsdag met enkele procenten omlaag en staat momenteel onder de 57.000 dollar. Bitcoin begon terrein te verliezen na zwakke economische data uit de Verenigde Staten. De ISM Manufacturing PMI kwam onder de 50 punten binnen, wat aangeeft dat de industrie in het land momenteel zwak is.

“Een slechte score voor de manufacturing PMI doet de angsten voor economische vertraging opnieuw opleven. Nvidia was daar het grootste slachtoffer van met een koersdaling van 9,54%”, zo schreef crypto OTD liquidity netwerk Paradigm op Telegram.

Kan de markt nog herstellen?

Het is nog maar de vraag in hoeverre de markt kan herstellen van alle ellende. Voorlopig ziet het er allemaal niet fraai uit en moeten we de komende dagen afwachten.

Vandaag staat er bijvoorbeeld ook weer belangrijke economische data op het programma in de vorm van het aantal openstaande vacatures in de Verenigde Staten. De arbeidsmarkt lijkt daar nu snel af te koelen, maar als de banenrapporten van de komende dagen meevallen, kan dat positief zijn voor bitcoin.

Het laatste wat bitcoin op dit moment kan gebruiken is een recessie in de Verenigde Staten. Er komen renteverlagingen aan en in principe is dat bullish. Dat is helaas niet het geval als die renteverlagingen gecombineerd worden met een recessie.

Wat dat betreft wordt het een hele spannende week voor bitcoin.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....