Deze handelaar zet $5.000 om in $670.000 met Ethereum’s nieuwe platform Ethervista

569 totale weergaven

De native VISTA-token van het protocol is keihard gepumpt naar een waarde van wel $30 miljoen. Hierdoor heeft één handelaar goed geboerd op de cryptomarkt. Hij heeft in korte tijd tonnen verdiend door de native token van een nieuw platform genaamd Ethervista te kopen, een gedecentraliseerde exchange (DEX) en token-minting-marktplaats op Ethereum.

Prijs pump voor Ethervista

De handelaar kocht voor $5.000 aan Ethervista (VISTA) tokens direct na de lancering van het Ethervista-protocol. Deze aankoop leverde hem ongeveer 5% van de totale circulerende voorraad van VISTA-tokens op, die op 31 augustus beschikbaar kwamen voor handel.

De handelaar verspreidde vervolgens zijn VISTA-bezit over zeven verschillende wallets om ze te verkopen en realiseerde meer dan $670.000 winst in Ether na slechts twee dagen. Dat blijkt uit een X-post van 3 september van crypto-intelligentieplatform Arkham.

Ethervista is een nieuwe token-minting-marktplaats op Ethereum waarmee gebruikers hun eigen tokens kunnen creëren en lanceren, voornamelijk memecoins.

Ethervista: Ethereum’s “antwoord” op Pump.fun

Ethervista is volgens sommige crypto-experts “Ethereum’s antwoord” op zijn Solana-gebaseerde concurrent Pump.fun. Dat is een platform voor memecoins dat erg populair is sinds januari dit jaar.

Het Ethervista-platform bood een “fair launch-model”, waarbij 100% van de native VISTA-tokens is toegewezen aan liquiditeitsverschaffers. Deze tokens zijn vijf dagen vergrendeld om vroege rug pulls te voorkomen. Een rug pull is een term uit de cryptowereld die verwijst naar een vorm van oplichting waarbij de ontwikkelaars van een project plotseling al het geld of de liquiditeit uit een cryptoproject of gedecentraliseerde exchange (DEX) halen, waardoor de waarde van de bijbehorende token vrijwel onmiddellijk instort.

Mislukte transacties

Het platform heeft daarom deflatoire tokenomics met een maximumvoorraad van 1 miljoen tokens. Ook zijn er continue token burns om de voorraad te verminderen en de prijsbodem te verhogen. Echter, sommigen melden op sociale media mislukte transacties bij het verwijderen van liquiditeit.

Crypto-onderzoeker Stacy Muur wijst op liquiditeitsvergrendeling, maar voegt eraan toe dat “het om het ETH/USDT-paar gaat. Het gaat niet om een nieuw gecreëerde token die bescherming tegen rug pulls nodig heeft. Ook was er geen disclaimer om gebruikers te informeren.

In tegenstelling tot traditionele DEX’s en marktplaatsen, brengt Ethervista kosten in rekening in native ETH. Die kosten gaan onder meer naar liquiditeitsverschaffers en tokenmakers.

Omdat het ETH gebruikt voor netwerkkosten, is het gasgebruik van het platform gestegen, waardoor het de op twee na grootste gasverbruiker is achter Uniswap en Tether in de afgelopen 24 uur, met 22,5 ETH, volgens Etherscan.

Ethervista is ontstaan ​​uit de behoefte om een ​​gat op te vullen in de Ethereum DeFi-ruimte en te concurreren met netwerken zoals Solana, Base en Tron. Deze netwerken hebben de afgelopen maanden miljoenen dollars aan inkomsten gegenereerd via memecoin-handelaren.

Het Ethervista-platform trok heel veel aandacht, met een marktkapitalisatie van de native token die twee dagen na de lancering steeg tot $30 miljoen, volgens gegevens van DEX Screener.

VISTA prijs

De prijs van Ethervista (VISTA) is de afgelopen 24 uur met 33% gestegen en bereikte $21,19 op het moment van schrijven, volgens CoinGecko. De nieuwe token bereikte een piek van $28,80 op 2 september, slechts een paar dagen na de lancering. De ontgrendeling van liquiditeit op 4 september kan echter voor volatiliteit zorgen.

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...