Goedemorgen Bitcoin: September is traditioneel slechte maand voor BTC

575 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Peter Brandt heeft zijn vertrouwen in Bitcoin verloren door deze bearish signalen

Ervaren analist Peter Brandt heeft zijn vertrouwen in Bitcoin verloren en waarschuwt nu voor een mogelijke daling van de BTC koers. Brandt wijst op een patroon van lagere pieken en dalen in de Bitcoin koers. Daarnaast merkt hij een gebrek aan beweging op de markt op, wat bij velen de angst voor verdere koersdalingen aanwakkert. Nu Bitcoin met 4% is gedaald door een grote daling op de aandelenmarkt, rijst de vraag of de BTC koers verder gaat dalen.

Bitcoin koers vertoont zorgwekkende signalen
In een post op X deelde Brandt zijn zorgen over de huidige koersontwikkeling van Bitcoin. Hij ziet een patroon van lagere pieken en dalen, wat volgens hem een teken is van een “bearish” trend. Dit betekent dat er minder koopinteresse is, wat ongebruikelijk is voor Bitcoin, vooral na een halving evenement, dat normaal gesproken een “bullish” periode inluidt.

Bitcoin mining hashrate bereikt nieuw record temidden van afnemende winstgevendheid

De hashrate van het Bitcoin-netwerk heeft een nieuwe recordhoogte bereikt met meer dan 742 exahashes per seconde (EH/s) op 1 september. Deze aanzienlijke stijging van de hashrate, die de rekenkracht meet waarmee het netwerk wordt beveiligd, weerspiegelt de voortdurende uitbreiding van Bitcoin mining activiteiten en de inzet van meer geavanceerde hardware.

September is bitcoin’s slechte maand, maar analisten zijn hoopvol

Historisch gezien is september de slechtste maand van het jaar voor Bitcoin (BTC). De Bitcoin koers heeft in de meeste gevallen een flinke klap gekregen, waardoor velen ook dit keer lage verwachtingen hebben. Toch zijn er enkele analisten die optimistischer zijn. Zij denken dat september weleens het keerpunt zou kunnen zijn voor het begin van een nieuwe bullmarkt.

Eerst duiken we in het archief van de bitcoin koers. Volgens gegevens van Coinglass daalt Bitcoin sinds 2013 in september gemiddeld met meer dan 4%. Maar liefst acht van de elf septembermaanden eindigden bovendien in het rood.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...