Peter Brandt heeft zijn vertrouwen in Bitcoin verloren door deze bearish signalen

1072 totale weergaven
Bitcoin koers voorspelling Peter Brandt

Ervaren analist Peter Brandt heeft zijn vertrouwen in Bitcoin verloren en waarschuwt nu voor een mogelijke daling van de BTC koers. Brandt wijst op een patroon van lagere pieken en dalen in de Bitcoin koers. Daarnaast merkt hij een gebrek aan beweging op de markt op, wat bij velen de angst voor verdere koersdalingen aanwakkert. Nu Bitcoin met 4% is gedaald door een grote daling op de aandelenmarkt, rijst de vraag of de BTC koers verder gaat dalen.

Bitcoin koers vertoont zorgwekkende signalen

In een post op X deelde Brandt zijn zorgen over de huidige koersontwikkeling van Bitcoin. Hij ziet een patroon van lagere pieken en dalen, wat volgens hem een teken is van een “bearish” trend. Dit betekent dat er minder koopinteresse is, wat ongebruikelijk is voor Bitcoin, vooral na een halving evenement, dat normaal gesproken een “bullish” periode inluidt.

Brandt legt uit dat de huidige trage prijsbeweging bijzonder is, omdat het de langste periode is waarin Bitcoin na een halving geen nieuwe hoogste koers heeft bereikt. Wat Brandt nog meer zorgen baart, is dat de koers van Bitcoin, gecorrigeerd voor inflatie, niet hoger is dan tijdens de vorige “bull” cyclus. Dit versterkt zijn negatieve kijk op de markt.

Mogelijke verdere daling van Bitcoin koers?

Naast Brandt heeft ook crypto analist Ali Martinez een belangrijk signaal voor de Bitcoin koers aangegeven. Hij wijst op een verandering in de Stochastic RSI, een technische indicator, op de twee-maandelijkse grafiek van Bitcoin.

Deze indicator is van “bullish” naar “bearish” omgeslagen, wat in het verleden vaak voorafging aan grote koersdalingen van wel 75,50% over de afgelopen tien jaar. Dit vergroot de angst dat de Bitcoin koers aanzienlijk zou kunnen dalen als deze trend zich herhaalt.

Verder tonen recente gegevens over het aantal wallets een daling in het aantal Bitcoin holders. Volgens een rapport van Santiment is het aantal Bitcoin wallets met 0,1% gedaald in de afgelopen drie maanden, terwijl andere grote cryptomunten zoals Ethereum en Tether juist een toename zagen. Dit kan erop wijzen dat investeerders hun aandacht verschuiven naar andere digitale valuta’s, wat extra druk kan zetten op de Bitcoin koers.

Bitcoin koers blijft onzeker

Historische data laat zien dat september vaak een moeilijke maand is voor de Bitcoin koers. Ondanks deze gegevens blijven sommige marktkenners optimistisch en hopen op een ommekeer, vooral omdat er verwachtingen zijn dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente met 50 basispunten zal verlagen.

Dit zou een positief effect kunnen hebben op de Bitcoin koers. Aan de andere kant kunnen tegenstrijdige signalen uit de wereldeconomie, zoals de mogelijke renteverhoging door de Bank of Japan, de markt negatief beïnvloeden en verdere druk uitoefenen op de koers van Bitcoin.

Lees meer over:
bitcoin koersPeter Brandt

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...