Ripple vs SEC: nieuwe ontwikkeling, wat gebeurt er met de XRP koers?

897 totale weergaven
Ripple vs SEC: nieuwe ontwikkeling, wat gebeurt er met de XRP koers?

Gister diende Ripple een verzoek in bij de rechtbank om de financiële straf uit het vonnis van 7 augustus 2024 op te schorten. Dit heeft geleid tot speculaties dat er mogelijk een beroep komt in de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse toezichthouder SEC. Wat gaat dit met de XRP koers doen?

Ripple en SEC mogelijk in beroep

In de brief aan rechter Analisa Torres stelt Ripple voor om 111% van het toegewezen bedrag—$125 miljoen—in bewaring te geven bij hun advocaten. Dit zou duren tot 30 dagen na de 60-dagen termijn voor een beroep, die begint na het definitieve vonnis op 7 augustus. Ondertussen loopt er rente op in het voordeel van de SEC.

Dit suggereert dat Ripple mogelijk een beroep voorbereidt tegen de uitspraken in de zaak met de SEC. Juristen raden echter aan om kalm te blijven.

Juridische experts kalmeren investeerders

Advocaat Fred Rispoli, die pro-crypto is, zei dat investeerders zich geen zorgen hoeven te maken. “Maak je geen zorgen over een mogelijk beroep van de SEC tegen Ripple. Waarschijnlijk komt er pas een uitspraak in 2026. De recente acties van de SEC tegen crypto exchanges en tokens hebben de focus verlegd. Als Ripple of XRP niet slaagt, ligt dat niet alleen aan deze rechtszaak.”

Ook Ripple-CEO Brad Garlinghouse stelde eerder al investeerders gerust over een mogelijk beroep van de SEC. Tijdens Korea Blockchain Week (KBW2024) zei hij dat een beroep waarschijnlijk weinig invloed zal hebben op het belangrijkste oordeel.

“Zelfs als ze in beroep gaan, zien wij geen kans voor de SEC om het oordeel aan te vechten dat XRP op zichzelf geen effect is,” aldus Garlinghouse.

Wat betekent dit voor de XRP koers?

De toekomst van de XRP koers hangt grotendeels af van een mogelijk beroep van de SEC. Als ze in beroep gaan, kan de koers van XRP dalen tot onder de $0,40. Als er geen beroep komt, zou de koers richting de $1,00 kunnen gaan, zoals eerder gebeurde na het vonnis over de Programmatic Sales van XRP.

Lees meer over:
Ripple rechtszaakxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...