Angel Drainer duikt weer op als AngelX en richt zich op kwetsbare blockchains

270 totale weergaven
|

De beruchte Angel Drainer phishing toolkit is weer opgedoken met een nieuwe versie genaamd AngelX, die binnen enkele dagen honderden kwaadaardige DApps inzet en zich richt op minder veilige, opkomende blockchains.

Angel Drainer keert terug met een nieuwe bedreiging

Angel Drainer is terug onder de naam AngelX, volgens een rapport van blockchain beveiligingsbedrijf Blockaid. AngelX, dat op 31 augustus werd gelanceerd, heeft zijn phishing-activiteiten snel opgevoerd door in slechts vier dagen meer dan 300 schadelijke Decentralized Applications (DApps) in te zetten. Deze apps zijn ontworpen om de wallets van crypto-gebruikers leeg te halen door ze te verleiden tot het goedkeuren van kwaadaardige tokens.

De kwaadaardige phishing toolkit richt zich nu op nieuwere, minder veilige blockchains zoals The Open Network (TON) en Tron. Volgens Blockaid zijn deze opkomende blockchains kwetsbaarder vanwege hun zwakkere beveiligingsinfrastructuur, waardoor ze ideale doelwitten zijn voor de phishingoperaties van AngelX.

Geavanceerde functies van AngelX

AngelX is een aanzienlijke upgrade ten opzichte van zijn voorganger, Angel Drainer. Blockaid onthulde dat de nieuwe versie een verbeterde gebruikersinterface (UX) en bedieningspaneel heeft, waardoor oplichters gemakkelijker aanpasbare phishingprogramma’s kunnen maken op een breder scala aan blockchains.

Wat nog zorgwekkender is, is de hoge “ontwijkingsratio” van AngelX, wat betekent dat de schadelijke DApps vaak langs de detectie van beveiligingsprogramma’s glippen. Blockaid heeft al 150 nieuwe scams ontdekt die gelinkt zijn aan AngelX, dat in staat is om ongekend efficiënt phishingcampagnes te lanceren.

Hoge inzet en veiligheidsrisico’s

Phishing-zwendel in de cryptoruimte neemt schrikbarend toe. Volgens ScamSniffer schoten de phishing-gerelateerde verliezen omhoog in augustus 2024, met bijna $63 miljoen verloren door dergelijke aanvallen.

Eén enkele zwendel was zelfs goed voor $55 miljoen van dat bedrag, toen een gebruiker onbewust een transactie autoriseerde die de controle over de DAI tokens van MakerDAO overdroeg aan een phishing-adres.

AngelX heeft zich tijdens deze golf van phishingactiviteiten ontwikkeld, waardoor de bezorgdheid over de veiligheid van zowel gevestigde als opkomende blockchains weer is toegenomen. Omdat de toolkit zich blijft ontwikkelen, dringen beveiligingsexperts aan op robuustere maatregelen om gebruikers te beschermen tegen steeds geavanceerdere bedreigingen zoals AngelX.

Voortdurende waakzaamheid en toekomstverwachting

De cryptogemeenschap moet alert blijven nu AngelX snel meer kwaadaardige DApps inzet op verschillende blockchains. Hoewel Blockaid erin geslaagd is om voor ongeveer $400.000 aan activa te beschermen tegen het bereik van AngelX, is de behoefte aan sterkere beveiligingstools duidelijk.

Deze opleving van Angel Drainer onderstreept het belang van waakzaamheid in de cryptoruimte, waar de bedreigingen voortdurend in ontwikkeling zijn. Naarmate de blockchaintechnologie volwassener wordt, moet de focus op cyberbeveiliging en scamdetectie een prioriteit zijn om verder financieel verlies te voorkomen.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....