‘Bitcoin structuur lijkt op die van 2019’, beweert top expert

1113 totale weergaven
Data onthult: BTC ETF's verloren $1,2 mld in 8 dagen – wat betekent dit voor toekomst crypto?

Top expert beweert dat de ‘Bitcoin structuur lijkt op die van 2019’. 

Het goed niet goed met de Bitcoin koers en de bredere cryptomarkt, aangezien deze al weken dalingen ervaren. Julien Bittel, hoofd macro-onderzoek bij GMI (Global Macro Investor), heeft verklaard dat de structuur van Bitcoin lijkt op die van 2019. 

Gelijke structuur

In een bericht op X (Twitter) heeft top expert Julien Bittel het volgende gezegd:

https://x.com/BittelJulien/status/1832372360562798710

“De Bitcoin-prijsstructuur van dit jaar begint griezelig veel op die van 2019 te lijken. Kijk eens goed naar de kaart: het is bijna een perfecte fractal van wat we toen zagen. Bitcoin zit vast in een consolidatiefase, en interessant genoeg heeft deze consolidatie, net als in 2019, (tot nu toe) precies 175 dagen geduurd. We naderen nu het kritieke moment waarop de zaken een grote stap kunnen zetten.”

Hierna vervolgt hij:

“De komende week zal ongelooflijk belangrijk zijn om naar te kijken. Alle ogen gericht op hoe Bitcoin reageert als we dit potentiële keerpunt bereiken: volgt BTC het script van 2019, of zien we deze keer een afwijking? Laten we eens kijken. Als de fractal standhoudt, kunnen we een serieus opwaarts momentum verwachten. Gewoon je dagelijkse dosis crypto-weekendhopium.”

Zal Bitcoin hetzelfde patroon volgen?

Komende week zal een belangrijke week worden voor Bitcoin. Deze week zal aangegeven of de token dezelfde koers als in 2019 aan zal houden. Als ‘het script’ van 2019 gevolgd wordt, zit er binnenkort weer een stijging aan te komen. 

Dit kan ervoor zorgen dat Bitcoin eindelijk weer opwaarts momentum weet te pakken en de Bitcoin koers weer begint te stijgen. Dit zal betekenen dat er weer een bullish periode aan zit te komen. Of dit ook gaat gebeuren, gaan we binnen enkele weken zien. 

Recente crash van Bitcoin

Op 6 september stortte de prijs van Bitcoin compleet in tot $52.546, het laagste niveau dat de koers heeft gezien sinds begin augustus. De crash was het resultaat van het meest recente Amerikaanse banenrapport dat geen definitieve aanwijzingen gaf over de omgang van de komende renteverlaging. 

Ondanks dat BTC onmiddellijk na de publicatie van de gegevens een lichte stijging ervoer, daalde de token samen met de technologie-aandelen. Op het moment van schrijven verhandelt de Bitcoin voor $53.477, wat een stijging van 0,42% is in 24 uur. 

Lees meer over:

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...