Debat Trump vs Harris benoemt geen crypto, volatiliteit verwacht – wat gaat crypto doen?

535 totale weergaven
Kamala Horris en Trump Drijven Crypto-Storm
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Het eerste Trump vs Harris verkiezingsdebat heeft weinig duidelijkheid opgeleverd voor crypto beleggers. Beide presidentskandidaten debatteerden over verschillende onderwerpen, maar crypto was daar helaas geen onderdeel van. Desondanks blijven beide partijen benadrukken dat cryptocurrencies een belangrijk onderwerp blijft in de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Wat gaat crypto doen?

Trump vs Harris: debat eindigt zonder crypto

Tijdens het eerste Trump vs Harris verkiezingsdebat spraken beide kandidaten over verschillende onderwerpen, van abortusrechten tot de oorlog in Oekraïne. De crypto community bleef echter teleurgesteld achter, want over crypto werd helaas niets gezegd.

Harris en Trump botsten over belangrijke kwesties, waarbij ze vaak een persoonlijke aanval plaatsten op de ander. Zo werden de rellen in het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021 er een paar keer bijgehaald. Donald Trump verdedigde zichzelf door te ontkennen een oproep tot geweld te hebben gedaan in zijn toespraken.

Over de oorlog in Israël zei Trump dat er geen conflict zou zijn als hij president was, en sprak hij zijn zorgen uit over dat Israël “over twee jaar niet meer zal bestaan” als Harris de verkiezingen wint.

Ook immigratie werd uitgebreid besproken. Vicepresident Harris zei dat ze de “enige op het podium” was die mensenhandelaren heeft vervolgd. Daarnaast gaf ze Trump de schuld van het “doden” van een tweepartijdige grensbeveiligingswet. Ondertussen herhaalde Trump zijn eerdere beweringen dat immigranten huisdieren van mensen aten in Springfield, Ohio, maar de debatleider gaf aan dat daar geen bewijs voor was.

[social-engagement]

Crypto nog steeds hoog op agenda – wat gaat crypto doen?

Hoewel crypto niet werd genoemd tijdens het Trump vs Harris verkiezingsdebat, is het één van de belangrijkste onderwerpen geworden in deze verkiezingen. Cryptobedrijven hebben hebben tot nu toe $ 119 miljoen gedoneerd in 2024, waarbij bijna al het geld naar politieke actiecomités ging. Het grootste deel naar de Fairshake PAC, volgens een rapport van vorige maand van de consumentenbelangen organisatie Public Citizen.

Van de twee presidentskandidaten wordt Trump gezien als vriendelijkste richting de sector, met beloften om een einde te doen aan de “onwettige en on-Amerikaanse repressie” tegen de Amerikaanse crypto sector. De Republikeinen hebben tevens een slimme zet gedaan door de pro-crypto JD Vance te selecteren als running mate en te beloven op te komen voor crypto mining bedrijven.

Harris is echter begonnen contact te zoeken met de crypto sector en bronnen geven aan dat haar team eerst meer wil leren over crypto. Hoewel onduidelijk blijft wat het cryptobeleid van Harris zal zijn, hebben sommigen in de crypto sector kritiek geuit op de aanpak van de huidige Biden-regering om cryptocurrencies te reguleren.

Een paar belangrijke spelers binnen de crypto sector hebben zich echter achter de Trump-campagne geschaard. Gemini-medeoprichters Tyler en Cameron Winklevoss doneerden $ 2 miljoen aan Bitcoin ($BTC) aan Trump.

Op dit moment vinden er in het congres van de Verenigde Staten overigens hoorzittingen plaats over de toekomst van DeFi. Ook dit is uitgelopen tot een verhit debat.

Kleine kans dat crypto genoemd zou worden in Trump vs Harris debat

Op het event gokplatform Polymarket werd geschat dat de kans dat Trump crypto zou noemen op 17%, en Harris slechts 11%. Volgens het platform was de kans groter dat de woorden “veroordeelde misdadiger” en “ik spreek” zouden worden genoemd.

Op event gokplatformen zoals Polymarket kunnen gebruikers gokken op de uitkomst van toekomstige evenementen. Denk hierbij aan de komende Amerikaanse verkiezingen, maar ook bijvoorbeeld wanneer het nieuwe album van Taylor Swift wordt uitgebracht.

Verkiezingsweddenschappen zijn onlangs in het vizier gekomen van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Deze stemde in mei om regels op te stellen die weddenschappen op politieke evenementen zouden verbieden. Democatische leden van het Congres, waaronder senator Elizabeth Warren van Massachusetts en afgevaardigde Jamie Raskin van Maryland, schrijven vorige maand en brief aan de CFTC waarin ze deze aanspoorden om contracten op politieke evenementen te verbieden.

Toch oordeelde een rechter vorige week in het voordeel van het event gokplatform Kalshi en vernietigde het bevel van de CFTC dat Kalshi verbood om nog contracten aan te bieden over politieke evenementen.

Deze twee crypto’s leveren rendement, ongeacht wie de verkiezingen wint

Terwijl de crypto community nog een beetje teleurgesteld nadenkt over het eerste echter Trump vs Harris verkiezingsdebat, vragen ze zich af wat crypto gaat doen. Het bearish sentiment bij de bekende cryptomunten baart beleggers zorgen, die daardoor vaker overwegen om te investeren in nieuwe cryptomunten. Met name deze twee presale crypto zorgen namelijk wel voor enthousiasme bij crypto investeerders.

Pepe Unchained – meme coin met eigen Layer-2 blockchain

Pepe Unchained ($PEPU) is een nieuwe meme coin met enorm veel potentie. Experts noemen het de verbeterde versie van de originele Pepe coin en denken dat $PEPU het succes van $PEPE mogelijk kan evenaren. Getuige het enorme bedrag van $ 12,8 miljoen dat al werd opgehaald, zijn beleggers het hier roerend mee eens.

Het is dan ook niet zomaar een meme coin. Pepe Unchained wil een eigen Layer-2 blockchain lanceren op Ethereum, die tot 100x snellere transacties kan doen tegen lagere kosten. Dit zou het een perfect platform maken voor ontwikkelaars om nieuwe tokens op te lanceren.

Een andere reden die beleggers enthousiast maakt, is dat ze vanaf dag één rendement kunnen behalen met Pepe Unchained. Doordat de L2 veel efficiënter te werk gaat, blijft er meer over voor staking beloningen. Investeerders kunnen hun tokens dan ook direct staken tegen een huidige APY van 160%.

Om nog te profiteren van deze presale moet je er echter snel bij zijn. Het is onduidelijk wanneer de presale precies uitverkocht is, maar met bijna $ 13 miljoen opgehaald, kan dit nooit lang meer duren.

 

Crypto All-Stars – maak kennis met de toekomst van meme coin staking

Crypto All-Stars ($STARS) is ook een nieuw crypto project waar de crypto community helemaal wild van wordt. Crypto All-Stars biedt meme coin investeerders namelijk de mogelijkheid om all hun meme coins op één centrale plek te staken, in de MemeVault.

Dus of je nu DOGE, SHIB, PEPE, WIF of andere meme coins hebt liggen, je kunt deze allemaal tegelijk op één plek staken. In ruil hiervoor ontvang je zeer aantrekkelijke beloningen in de vorm van $STARS, de native token van het project.

staking crypto all-stars verdeling tokenomics
Tokenomics van Crypto All-Stars ($STARS) / Bron: Crypto All-Stars

Het plan van dit unieke project wordt allemaal erg duidelijk uitgelegd op de website van Crypto All-Stars. Voor de presale hebben ze 20% van de token voorraad gereserveerd, en nog eens 25% voor presale staking beloningen. Van de resterende tokens gaat 20% naar marketing, 10% naar liquiditeit op DEX/CEX-platformen en de laatste 25% naar het MemeVault ecosysteem.

Het is nog nooit eerder gelukt om alle meme coin samen te krijgen op één centrale plek en dat zorgt natuurlijk voor interesse vanuit de crypto markt. Ondanks dat de presale nog niet zolang geleden is gelanceerd, werd er al ruim $ 1,2 miljoen opgehaald.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
HarrisTrumpverkiezingen VS

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...