Grote instroom in Bitcoin ETF’s: BTC koers op weg naar $62.000?

618 totale weergaven
Grote instroom in Bitcoin ETF’s: BTC koers op weg naar $62.000?

Deze week zagen de spot Bitcoin ETF’s meer dan $400 miljoen aan nieuwe investeringen, waarmee de uitstromen van vorige week ongedaan werden gemaakt. In totaal werden er 6.892 BTC aangekocht en er werden 2.250 nieuwe coins geproduceerd. Dit laat zien dat de vraag naar Bitcoin sterk is toegenomen. De markt kijkt nu uit naar positieve economische gebeurtenissen die mogelijk een verdere koersstijging kunnen veroorzaken. De Bitcoin koers lijkt hierdoor op weg naar $62.000.

Grote instroom bij Bitcoin ETF’s

Aan het begin van de week werd er $28,6 miljoen geïnvesteerd in Bitcoin ETF’s. De dag erna groeide dit bedrag naar $117 miljoen. Op 13 september piekte de instroom zelfs naar $263,2 miljoen, de hoogste dagelijkse instroom sinds 22 juli. Deze verandering zorgde voor een grotere marktkapitalisatie, wat wijst op herstel in de markt.

Fidelity’s FBTC trok de meeste investeringen aan met $102 miljoen, terwijl ArkInvest ook een positieve instroom zag. BlackRock’s IBIT bleef echter achter en had geen winst na een zwakke start van de week. Matt Hougan, CIO van Bitwise, gaf aan dat de groeiende interesse van institutionele beleggers achter deze instroom zit, zelfs nu er eerder deze maand minder optimisme was.

Institutionele investeerders duwen Bitcoin koers omhoog

Bitcoin ETF’s hebben een belangrijke rol gespeeld in het aantrekken van institutionele beleggers naar de cryptomarkt. In 2024 is de markt flink gegroeid dankzij investeringen van traditionele partijen. Verschillende digitale activa bereikten nieuwe all-time highs, waaronder Bitcoin, dat in het eerste kwartaal boven de $73.000 uitkwam.

De uitstroom van vorige week zorgde ervoor dat de Bitcoin koers onder de $55.000 zakte, wat ook invloed had op andere digitale activa. Toch leidde nieuwe institutionele vraag ertoe dat de koers weer boven de $60.000 kwam, hoewel deze nog steeds rond die belangrijke grens blijft hangen.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

De dalende inflatie in de Verenigde Staten en de verwachte renteverlagingen zorgen ervoor dat investeerders meer risico durven te nemen. Dit maakt crypto aantrekkelijker, en Bitcoin zou hier veel van kunnen profiteren. Ook het feit dat MicroStrategy onlangs 18.300 BTC kocht ter waarde van ongeveer $1,1 miljard wijst op een groeiende vraag onder grote investeerders.

Nu de bulls aan kracht winnen en institutionele investeerders meer Bitcoin kopen, ziet de toekomst er goed uit voor de Bitcoin koers. De combinatie van dalende inflatie en renteverlagingen in de VS kan leiden tot meer investeringen in de cryptomarkt. Als de $60.000-grens doorbroken wordt, is de volgende mijlpaal van $62.000 binnen bereik.

Lees meer over:
Bitcoin ETFbitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...