Circle verwacht dat stablecoins een mainstream betaalmiddel worden

409 totale weergaven

Circle verwacht dat stablecoins een mainstream betaalmiddel gaan worden, waarbij veel financiële dienstverleners gaan proberen stablecoins uit te brengen of de sector uit te breiden. 

Circle, de uitgever van de op één na grootste stablecoin, USDC, heeft er ‘vertrouwen’ in dat stablecoins een mainstream betaalmiddel gaan worden. Om dit voor elkaar te krijgen moet er echter eerst geharmoniseerde regelgeving voor alle uitgevende instellingen gerealiseerd worden.

Circle over stablecoins als betaalmiddel

In een interview met Cointelegraph liet Dante Disparte, CSO (Chief Strategy Officer) en hoofd van het mondiale beleid bij Circle, het volgende weten:

“Circle heeft er vertrouwen in dat er een mainstream adoptie van stablecoins plaats zal vinden als het geld van het internettijdperk. We verwachten dat er online betalingsbedrijven en andere financiële dienstverleners zullen proberen deze ruimte te betreden of uit te breiden, wat een sterk signaal is dat stablecoins niet meer weg te denken zijn.”

Daarbij liet hij ook weten dat hij het net zo belangrijk vindt dat regels en regulatie globaal wordt geharmoniseerd. Hij zei dat de essentiële principes van conservatieve regelgeving en naleving van financiële misdrijven in gelijke mate moeten worden toegepast op elk bedrijf dat beweert een stablecoin uit te geven.

Het belang van regelgeving voor een globaal betaalmiddel

Om een betaalmiddel over de hele wereld te kunnen gebruiken, is geharmoniseerde regelgeving enorm belangrijk. Zonder efficiënt en duidelijk regelgevingskader is het niet mogelijk voor een betaalmiddel om overal op gelijke voet behandeld te worden.

Dergelijke regelgeving is al mogelijk in Europa, vanwege de Europese Unie, maar globale regelgeving lijkt erg lastig te zijn. Hoe dan ook, veel landen kunnen een voorbeeld nemen aan de Europese MiCA regelgeving, waaronder de Verenigde Staten.

Lees meer over:
CirclestablecoinsUSDC

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...