Cardano’s nieuwe protocol dat de snelheid van Solana evenaart

858 totale weergaven

Twee dagen geleden bevestigde Cardano de introductie van het Leios-protocol, een belangrijke stap die de netwerkcapaciteit kan vergroten en de snelheid van Solana kan evenaren. Maar hoe werkt het precies en wat betekent dit voor de ADA-prijs?

Cardano’s nieuwe protocol dat Solana’s snelheid overtreft bevestigd

Cardano-oprichter Charles Hoskinson heeft twee dagen geleden bevestigd dat Input Output Global (IOG) actief werkt aan het Leios protocol. Dit initiatief zou de transactiesnelheid van Cardano mogelijk hoger kunnen maken dan die van Solana, een van de grootste concurrenten.

De ontwikkeling zou Cardano’s positie op de cryptomarkt aanzienlijk kunnen verbeteren, vooral omdat het de snelheid wil verhogen zonder afbreuk te doen aan de decentralisatie.

Gemeenschap steunt de ontwikkeling van Leios

Een recente poll, uitgevoerd door Cardano-communitylid Rick McCracken, stelde twee opties voor netwerkupgrades voor, met een maandelijks budget van 20 miljoen ADA. De stemmers moesten kiezen tussen het bouwen van een op Rust gebaseerd knooppunt of het implementeren van het Leios protocol. Van de 1.798 deelnemers steunde 56% Leios, terwijl slechts 7% het Rust-knooppunt steunde.

In een reactie benadrukte Hoskinson dat het Rust-knooppunt geen nieuwe functies voor gebruikers zou introduceren, terwijl Leios het potentieel heeft om de transactiedoorvoer van Cardano te verbeteren en mogelijk Solana zou overtreffen. In tegenstelling tot Solana, dat ondanks zijn hoge snelheid te kampen had met centralisatieproblemen, streeft Cardano’s Leios protocol naar een evenwichtige, gedecentraliseerde aanpak.

Wat maakt Cardano’s Leios Protocol speciaal?

Het Leios protocol heeft als doel Cardano sneller te maken door de manier waarop transacties worden verwerkt te veranderen. Normaal gesproken gaan het aanmaken van nieuwe blokken en het valideren van transacties samen, wat de boel kan vertragen. Het Leios protocol scheidt deze taken, waardoor er meer transacties tegelijk verwerkt kunnen worden, wat het netwerk van Cardano net zo snel zou kunnen maken als dat van Solana.

Wat belangrijk is, is dat Cardano zich blijft richten op decentralisatie, in tegenstelling tot sommige andere blockchains die snelheid winnen door decentralisatie op te offeren. Dit maakt Cardano aantrekkelijker voor ontwikkelaars en gebruikers die een blockchain willen die zowel snel als veilig is.

Met de Leios-update zou Cardano meer transacties efficiënt kunnen afhandelen, wat de adoptie en het gebruik mogelijk een boost geeft.

Potentiële prijsactie

Met Cardano’s geschiedenis van opmerkelijke prijsstijgingen tijdens netwerkupgrades, zou de succesvolle implementatie van Leios kunnen leiden tot aanzienlijke prijsactie voor ADA.

In de afgelopen 24 uur is de prijs van Cardano (ADA) met ongeveer 5% gestegen en bereikte de $0,34-$0,35 range. In de afgelopen 7 dagen heeft het echter een lichte dip van ongeveer 3% doorgemaakt.

Als de cryptomarkt weer een bullish fase ingaat, en met de schaalbaarheidsverbeteringen van Cardano, speculeren analisten dat ADA zijn vorige bull run highs weer zou kunnen bereiken of mogelijk zelfs naar de $5 zou kunnen stijgen.

Hoewel speculatief, zouden deze verbeteringen meer gebruikers kunnen aantrekken en de waarde van ADA positief kunnen beïnvloeden.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....