Bitcoin op $64.000: deze niveaus zijn belangrijk

915 totale weergaven
Bitcoin daalt tot onder $56.500: Moet je nu instappen of afwachten?

De bitcoin koers tikte in de nacht van donderdag op vrijdag het niveau van 64.000 dollar aan. Langzamerhand begint iedereen weer behoorlijk bullish te worden over de digitale munt. Gaan we richting een nieuwe all-time high? En op welke koersen moeten we nu letten?

Bitcoin koers van $63.000 moet behouden blijven

Bitcoin blijft herstellen na de macro-economische boost als gevolg van de stevige renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank. Over de afgelopen week steeg de bitcoin koers met ~8%. Maar nu begint het spannend te worden.

“Als we de bitcoin koers van 63.000 kunnen vasthouden op een hoger tijdsframe (tenminste 1 dag), dan kunnen we een echte push richting all-time highs maken”, aldus HornHairs.

De bitcoin koers van 63.000 dollar is een significante zone, omdat daar ook veel trendlijnen samenkomen. Onder andere de gemiddelde kostenbasis (inkoopprijs) voor korte-termijn holders.

Op basis van de bovenstaande grafiek van Glassnode zijn we inmiddels aangekomen bij de Trend Resistance, een koerszone die loopt van 63.300 tot 67.000 dollar.

Gaan we die voorbij? Dan is de kans aanwezig dat bitcoin een nieuwe aanval op de all-time highs kan doen. Tot dat moment moeten we echter geduld hebben en vooral niet te hard van stapel lopen.

Bitcoin koers moet $67.000 breken

Ook de populaire analist Rekt Capital is momenteel gefixeerd op de bitcoin koers van 67.000 dollar. Daar ligt volgens hem de sleutel om een dalend trendkanaal van meerdere maanden te doorbreken.

“Bitcoin maakt een einde aan de lower high dalende trend, die teruggaat tot eind juli”, aldus Rekt Capital.

De tijd begint wel te dringen voor bitcoin om een uitbraak te fabriceren. Rekt Capital rekende namelijk uit dat bitcoin gemiddeld 150-160 dagen na de halving uit de heraccumulatie-zone breekt.

“We zitten nu op ~158 dagen na de halving”, aldus de analist.

Wat dat betreft kan het zomaar ieder moment gebeuren. Aan de andere kant moeten we niet vergeten dat dit soort zones helemaal geen garanties bieden en meer een leidraad zijn. Ze tekenen mogelijkheden in de grafiek, maar de omstandigheden zijn natuurlijk nooit exact hetzelfde.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....