Eclipse’s oktober mainnet lancering: Het combineren van Ethereum’s veiligheid met Solana’s snelheid

608 totale weergaven

Eclipse is klaar om golven te maken in de blockchainwereld met de aanstaande lancering van zijn mainnet in oktober 2024, waarbij het beste van de beveiliging van Ethereum en de snelheid van Solana wordt samengebracht om een zeer schaalbare Layer 2-oplossing te leveren.

Solana op Ethereum L2 in oktober

Eclipse, een baanbrekend blockchainproject, bereidt zich voor op de lancering van zijn publieke mainnet eind oktober 2024. Het project, geleid door CEO Vijay Chetty, wil een revolutie teweegbrengen in de Layer 2 (L2) ruimte door de robuuste beveiliging van Ethereum, de snelheid van Solana en de gegevensopslagmogelijkheden van Celestia te combineren.

Hoewel Eclipse momenteel open is voor ontwikkelaars op het mainnet, zal de volledige publieke lancering gebruikers in staat stellen om een hoge transactiedoorvoer, lage kosten en superieure oplossingen voor gegevensopslag te ervaren, waarmee het zich onderscheidt in de concurrerende blockchainruimte.

Wat maakt Eclipse uniek?

De unieke propositie van Eclipse ligt in het vermogen om het veilige netwerk van Ethereum te integreren met de transactiesnelheden van Solana. Door gebruik te maken van de Solana Virtual Machine (SVM) is Eclipse van plan om bestaande L2’s te overtreffen in termen van zowel prestaties als schaalbaarheid.

Het project integreert ook Celestia, een Layer 1 blockchain die speciaal is ontworpen voor efficiënte dataopslag, waarmee het veelvoorkomende probleem van dure off-chain dataverwerking wordt opgelost. Deze combinatie zou een nieuwe standaard kunnen zetten voor blockchain interoperabiliteit.

De beperkingen van Solana en Ethereum aanpakken

Zowel Solana als Ethereum hebben beperkingen – Solana heeft te maken gehad met uitdagingen op het gebied van decentralisatie en uitval, terwijl het Layer 1 netwerk van Ethereum bekend staat om zijn tragere transactiesnelheden. Eclipse probeert deze problemen aan te pakken door de sterke punten van beide blockchains te combineren en tegelijkertijd hun zwakke punten te verminderen.

De introductie van Celestia zorgt er verder voor dat gegevens kosteneffectief kunnen worden opgeslagen zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid, waardoor het een aantrekkelijke oplossing is voor zowel ontwikkelaars als gebruikers.

Concurrentielandschap en adoptie

Eclipse betreedt een sterk concurrerende L2-markt die wordt gedomineerd door spelers als Arbitrum One, Base en OP Mainnet. Deze platformen beschikken al over miljarden aan total value locked (TVL), maar verwacht wordt dat Eclipse zijn ruimte zal veroveren door decentralized applications (DApps) uit het Solana ecosysteem aan te trekken.

Er wordt verwacht dat opmerkelijke op Solana gebaseerde projecten zoals Mango, Orca en Solend hun aanbod zullen uitbreiden naar Eclipse, sommige onder een nieuwe merknaam, waardoor een brede initiële gebruikersbasis wordt verzekerd.

Met zijn innovatieve aanpak kan Eclipse mogelijk de huidige L2 markt verstoren door een meer schaalbare en gedecentraliseerde oplossing aan te bieden, waardoor een bredere Web3 adoptie wordt gestimuleerd.

Mogelijke prijsactie en marktimpact

Terwijl Eclipse zich voorbereidt op de lancering, zal de markt waarschijnlijk Ethereum, Solana en Celestia tokens nauwlettend in de gaten houden. Deze ecosystemen kunnen een verhoogde activiteit ervaren omdat het mainnet van Eclipse de vraag naar snelle, schaalbare transacties in Web3 zou kunnen stimuleren.

Gezien de recente prijsstijging van Solana zou een succesvolle lancering van Eclipse de marktpositie van SOL verder kunnen versterken omdat de technologie ervan wordt geïmplementeerd in nieuwe Layer 2-oplossingen.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....