TON blockchain is actiever dan Bitcoin en Ethereum: Grootste opkomende blockchain

477 totale weergaven
ton-blockchain

De TON blockchain heeft Bitcoin en Ethereum overtroffen in de dagelijks actieve adressen, wat de positie van TON als de opkomende blockchain onderstreept. 

Meeste actieve adressen op TON

The Open Network (TON), basis van de bekende Toncoin, blijft aanzienlijk groeien. Zo heeft het netwerk recent het aantal dagelijks actieve adressen van Bitcoin en Ethereum overtroffen. IntoTheBlock deelde deze vooruitgang op X (Twitter):

Uit deze gegevens blijkt dat het aantal dagelijks actieve adressen op de TON blockchain in de eerste week van september is gestegen naar 3 miljoen. Hierbij laten de gegevens ook zien dat dit het aantal actieve adressen op de grootste Layer-1 netwerken, waaronder Bitcoin en Ethereum, heeft overtroffen.

Stablecoin gebruik op TON

Naast het groeiende aantal actieve adressen op TON heeft het netwerk ook een toename van on-chain handelsvolume ervaren, met name bij stablecoins. Op het moment behoort TON tot de topnetwerken met de hoogste USDT handelsvolumes, ondanks dat Tether de USDT pas in april 2024 lanceerde op het netwerk.

Volgens gegevens van IntoTheBlock registreerde TON op 9 september een indrukwekkend handelsvolume van $1,2 miljard USDT, met 1,5 miljoen unieke holders. Daarbij blijft TON de grootste blockchain voor USDT handel, met een handelsvolume van $98,1 miljard op 9 september. TON wordt gevolgd door Ethereum met $34,3 miljard.

De grootste opkomende blockchain

De aanzienlijke stijging van USDT handel op TON benadrukt volgens veel analisten de groeiende belangstelling en acceptatie onder TON gebruikers. Deze populariteit heeft de afgelopen maanden steeds meer aandacht getrokken van ontwikkelaars, investeerders en gebruikers. Hierdoor is de positie van TON als opkomende blockchain in de Web3 ruimte verstevigd.

De snelle acceptatie van populaire op TON gebaseerde dApps (gedecentraliseerde apps), waaronder Hamster Kombat en Notcoin, hebben aanzienlijk bijgedragen aan de groei van het netwerk. De afgelopen maanden hebben deze projecten de activiteit op de TON blockchain aanzienlijk vergroot.

TON en GameFi

TON staat in principe in het hart van veel GameFi ontwikkelingen. Het netwerk is de basis voor veel grote GameFi projecten, waaronder Notcoin, Hamster Kombat en Catizen. Deze tap-to-earn projecten hebben aanzienlijke aandacht gekregen van de Web3 gebruikers, waarbij ze de activiteit op de TON blockchain aanzienlijk vergroten.

Als gevolg van de populariteit van deze projecten heeft TON aanzienlijke investeringen ontvangen van $30 miljoen van Bitget en ForeSight Ventures, waarbij ze de ontwikkeling van tap-to-earn projecten willen stimuleren. Dit onderstreept het groeipotentieel van TON.

Lees meer over:
IntoTheBlockTON

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...