SEC keurt opties goed voor iShares Bitcoin ETF van BlackRock

516 totale weergaven
blackrock-bitcoin-etf

De Amerikaanse SEC heeft opties voor de iShares Bitcoin ETF van BlackRock goedgekeurd, wat de institutionele adoptie van Bitcoin verder kan stimuleren. 

SEC keurt Bitcoin ETF opties goed

De Amerikaanse keurde in een kennisgeving van 20 september de handel in opties voor de iShares Bitcoin Trust (IBIT) op Nasdaq goed. Volgens Nasdaq zal de beurs de handel in opties op de Bitcoin ETF ‘op dezelfde manier’ mogelijk maken als andere ETF opties, onderworpen aan dezelfde regels.

In het bericht van de SEC was het volgende te lezen:

“Opties op IBIT zullen fysiek worden afgewikkeld met een Amerikaanse stijl. De Exchange verklaarde dat opties op IBIT onderworpen zullen zijn aan de respectieve initiële en voortgezette noteringsnormen van de Exchange. De initiële noteringsnormen van de Exchange vereisen onder andere dat het onderliggende effect van een beursgenoteerde optie ‘gekenmerkt wordt door een aanzienlijk aantal uitstaande aandelen die op grote schaal worden aangehouden en actief worden verhandeld’.”

Het fysiek afhandelen van de opties betekent dat er daadwerkelijk Bitcoin wordt gebruikt als een optie wordt ingezet. Hierdoor krijgen beleggers directe blootstelling aan de Bitcoin koers. Daarnaast zijn ze ‘Amerikaanse stijl’, wat inhoudt dat de opties op ieder moment uit te oefenen zijn, in tegenstelling tot de Europese stijl.

Wat betekent dit voor Bitcoin en de bredere cryptomarkt?

Voor zowel Bitcoin als de bredere cryptomarkt is het goedkeuren van de handel in opties op IBIT een goed teken. Zoals Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, op X (Twitter) liet weten, kan dit de institutionele adoptie van Bitcoin in de Verenigde Staten aanzienlijk versnellen:

Voor de bredere cryptomarkt is adoptie van Bitcoin erg positief, aangezien dit een brug opent naar andere cryptocurrencies en uiteindelijk blockchain technologie.

Komen er nog meer goedkeuringen?

Op het moment is het nog onduidelijk of de SEC verder zal gaan met het goedkeuren van de notering en handel in opties voor Bitcoin ETF’s met andere Amerikaanse beurzen. Nu de aanvraag van Nasdaq is goedgekeurd, is de kans echter groot dat die van de NYSE snel zag volgen. De ETF analist van Bloomberg, Eric Balchunas, verwacht dat er nog meer aanbiedingen op korte termijn zouden worden goedgekeurd:

Lees meer over:
Bitcoin ETFIBIT

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...