Goedemorgen Bitcoin: Cardano koers klaar voor grote doorbraak?

696 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Analist voorspelt Bitcoin koers van $49.000 na piek boven $70.000

Bitcoin is flink gestegen sinds de Amerikaanse centrale bank de rente met 50 basispunten heeft verlaagd. Deze renteverlaging gaf een flinke boost aan de cryptomarkt. Toch waarschuwen analisten dat deze stijging van korte duur kan zijn, met een mogelijke prijsdaling op komst. Volgens CrediBULL Crypto kan de Bitcoin koers binnenkort een scherpe daling meemaken, zelfs nadat het een piek van $70.000 bereikt heeft.

CrediBULL Crypto voorspelt dat de Bitcoin koers eerst zal stijgen naar $70.000, maar daarna weer flink zal dalen. Hij denkt dat de koers zelfs kan zakken tot onder de $49.000, wat zou betekenen dat er een grote correctie komt.

Deze voorspelling volgt op berichten dat de recente koersstijging mede veroorzaakt werd door de renteverlaging, maar dat er daarna mogelijk een sterke prijsdaling kan volgen.

Een andere analist, Ali Martinez, ondersteunt deze voorspelling. Hij wees erop dat er in de afgelopen drie dagen voor meer dan $2 miljard aan Bitcoin futurescontracten zijn geopend. Dit kan leiden tot een zogenoemde “long squeeze”, waarbij een plotselinge daling de prijs verder kan drukken.

Cardano koers klaar voor grote doorbraak? Dit zegt de data

De Cardano koers laat positieve signalen zien voor een mogelijke koersstijging. Ondanks enkele neutrale “whales” en kleine zorgen over netwerkactiviteit, wijst het merendeel van de indicatoren op optimisme in de markt. Tot welke punten kan de ADA koers mogelijk stijgen?

Zowel particuliere als institutionele beleggers tonen steeds meer vertrouwen in ADA. De sentimentsscore van 2.73 en de smart money score van 0.74 laten zien dat investeerders meer vertrouwen krijgen in een stijging van de ADA koers. Dit kan in de nabije toekomst leiden tot een sterke rally in de markt.

Op technisch gebied ziet het er goed uit voor ADA. De Relative Strength Index (RSI) staat op 50.57, wat aangeeft dat de marktmomentum neutraal is, maar met een lichte voorkeur voor een stijging. Dit betekent dat er nog ruimte is voor groei voordat de koers overgekocht wordt, wat normaal gesproken kan leiden tot een ommekeer.

Daarnaast zijn de Bollinger Bands aan het versmallen. Dit wijst vaak op een aankomende koersbeweging. ADA schommelt momenteel rond de $0.3522, en als de koers boven de bovenste band van $0.3666 komt, kan dit leiden tot meer momentum en verdere stijging.

Shiba Inu koers stijgt: whales bereiden zich voor op 110% winst

Na ongeveer 75 dagen van zijwaartse beweging toont SHIB eindelijk signalen van een mogelijke koersstijging. Een belangrijke indicator, de Bollinger Bands, laat zien dat de volatiliteit toeneemt. Deze bands zijn lange tijd strak gebleven, maar beginnen nu uit te zetten. Dit wijst mogelijk op een aankomende verandering van de Shiba Inu koers.

Ook is er een “golden cross” zichtbaar in de wave trend momentum oscillator, wat aangeeft dat er meer kopers in de markt komen. Dit kan extra druk geven om de koers omhoog te duwen.

Als de koers van SHIB uit de huidige prijsvork breekt en dit opnieuw test, is er potentieel voor een stijging van 110%, wat de koers richting $0.00002949 kan duwen in het komende jaar. Sommige analisten denken zelfs dat een stijging van 300% mogelijk is, gebaseerd op eerdere analyses.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...