Arthur Hayes: uitslag verkiezingen niet relevant voor bitcoin

692 totale weergaven
Gaan de Amerikaanse verkiezingen Bitcoin ETFs beïnvloeden?

Als we BitMEX-oprichter Arthur Hayes mogen geloven, dan is de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen niet van belang voor bitcoin en crypto. Tijdens zijn toespraak bij het Token 2049 evenement in Singapore deelde Hayes zijn vermoeden dat Donald Trump onoprecht is over bitcoin.

Waarom is iedereen pro-Trump?

“Ik begrijp niet waarom crypto bros en girls allemaal pro-Trump zijn, omdat Trump vier jaar president was, niets voor de industrie betekende en nu wil hij ineens donaties?

Hij zegt de juiste dingen, lanceert wat DeFi of wat het ook is dat hij allemaal doet en plotseling zijn mensen vergeten dat hij in zijn vorige presidentschap niets heeft gedaan? Dat gaat niet veranderen”, aldus een stellige Arthur Hayes.

Wat Kamala Harris betreft zegt hij dat het team waar zij onderdeel van is, de Democraten, continu vijandig zijn geweest ten opzichten van crypto.

Verder geeft hij aan dat bitcoin de steun van de politiek helemaal niet nodig heeft. Bitcoin is door de jaren heen explosief gegroeid, terwijl het politieke klimaat eerder vijandig dan positief was voor de digitale munt.

Wat maakt het uit?

“De Democraten en hun regering zijn vijandig geweest voor crypto. Mijn punt is: wie geeft daar iets om? Bitcoin ging van nul naar een market cap van 1-2 biljoen dollar zonder duidelijke wet- en regelgeving of steun van de autoeriteiten.

We hebben ze niet nodig. Waarom zouden we kruipen voor deze mensen om te bedelen voor de restjes van de tafel? Ga door met het bouwen van die dingen die je zou moeten bouwen”, aldus Arthur Hayes.

Uiteindelijk maakt het volgens hem niet uit wie er wint, omdat allebei de kampen niets kunnen veranderen aan het financiële plaatje van de Amerikaanse overheid.

De Amerikaanse overheid geeft teveel geld uit, terwijl er niet voldoende binnenkomt. Daardoor stijgen de schulden en nemen de jaarlijkse rentebetalingen toe. Daar lijkt niets meer aan te veranderen en dat is het belangrijkste voor bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....