Coinbase-ondersteunde Truflation verliest $5 miljoen in groot beveiligingslek

736 totale weergaven
|

Het op blockchain gebaseerde inflatiedataplatform Truflation heeft bevestigd dat het slachtoffer is geworden van een grote malware-aanval, waarbij de verliezen worden geschat op ongeveer $5,2 miljoen. Het incident heeft bezorgdheid gewekt over de veiligheid van zelfs high-profile, blockchain-gebaseerde projecten.

Hack treft Truflation’s Ethereum wallets

In een bericht dat op 25 september werd gedeeld, kondigde Truflation aan dat het abnormale activiteit had ontdekt die gekoppeld was aan de aanval. Hackers zijn er naar verluidt in geslaagd om ongeveer $3,89 miljoen in Truflation’s token (TRUF), $1,07 miljoen in Ether en $236.000 in stablecoins te stelen uit de Ethereum wallets van het team. Gelukkig zijn er geen klantenfondsen getroffen door de inbreuk en de stakingfondsen van het bedrijf blijven veilig.

Veiligheid en wetshandhaving

Truflation, gesteund door Coinbase Ventures en Chainlink, werkt actief samen met partners uit de industrie en wetshandhavers om de gestolen fondsen terug te krijgen. Het platform heeft ook contact opgenomen met de hacker en aangegeven open te staan voor onderhandelingen en zelfs beloningen uit te loven voor white hats die kunnen helpen bij het terughalen van de tegoeden.

TRUF Token Prijsdaling en Herstel

Na het nieuws kelderde Truflation’s inheemse TRUF token met 15% naar $0,068, maar herstelde zich kort daarna gedeeltelijk tot $0,073. De market cap van het token staat volgens CoinGecko momenteel op $ 13,8 miljoen. Blockchain speurneus ZachXBT en beveiligingsbedrijf Cyvers hebben beide bevestigd dat er tot $ 5,2 miljoen is gestolen over meerdere ketens, hoewel de exacte cijfers iets verschillen tussen de schattingen.

Lopend onderzoek

Truflation blijft zich richten op het verbeteren van haar beveiligingsmaatregelen en het transparant aanpakken van de situatie. Het bedrijf werkt ook aan het hervatten van staking en het herstellen van liquiditeit op gedecentraliseerde exchanges.

CEO Stefan Rust verzekerde gebruikers dat er geen geld van klanten verloren is gegaan en benadrukte dat het team de bewegingen van de hacker blijft volgen en blijft werken aan een oplossing.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....