Bitcoin mining wordt makkelijker: Moeilijkheidsgraad daalt met bijna 5%

793 totale weergaven

Bitcoin miners krijgen te maken met een daling van de netwerkmoeilijkheid van 4,6%, een cruciale aanpassing die mining tijdelijk kan verlichten en de winstgevendheid kan verhogen.

Een opluchting voor miners

Bitcoin miners maken zich op voor een significante aanpassing in de moeilijkheidsgraad van het netwerk, die met 4,6% zal dalen. Deze verandering volgt op weken van trage miningoperaties, waarbij de blokproductietijden vertraagden tot een gemiddelde van 10,52 minuten, en daarmee het ideale doel van 10 minuten overschreden.

De aanpassing, die naar verwachting binnenkort live zal gaan, maakt het makkelijker voor miners om nieuwe blokken toe te voegen aan de blockchain, waardoor hun kansen op het verdienen van beloningen verbeteren.

Impact op mining activiteiten

De moeilijkheidsgraad van mining is een belangrijke factor die bepaalt hoe moeilijk het is voor miners om cryptografische puzzels op te lossen en transacties te valideren. Het systeem past zich ongeveer elke twee weken aan om ervoor te zorgen dat blokken consistent worden geproduceerd met een interval van 10 minuten.

Als de blokproductie vertraagt, zoals onlangs, daalt de moeilijkheidsgraad, waardoor miners efficiënter kunnen werken. Deze aanpassing zal de rekenlast verlichten, waardoor er sneller blokken geproduceerd kunnen worden en de winstgevendheid van miners op korte termijn een boost krijgt.

Waarom is de vertraging opgetreden?

De recente vertraging kan worden teruggevoerd op een daling van de hashrate van het Bitcoin-netwerk, die de totale rekenkracht meet die miners aan het netwerk besteden. Eerder deze maand bereikte de hashrate een recordhoogte voordat het scherp daalde, wat leidde tot een langzamere blokproductie.

Een daling van de hashrate betekent dat er minder bronnen beschikbaar zijn om blokken op te lossen, waardoor het netwerk achterloopt. Deze moeilijkheidsgraadverlaging helpt het netwerk in balans te brengen, zodat miners hun achterstand kunnen inhalen en de gewenste bloktijd kunnen handhaven.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

Betere kansen voor miners

Voor Bitcoin miners is deze moeilijkheidsdaling van 4,6% een welkome ontwikkeling. Een lagere moeilijkheidsgraad betekent dat miners blokken sneller kunnen oplossen, waardoor ze meer kans hebben om beloningen te verdienen uit zowel nieuw geslagen Bitcoin als transactievergoedingen.

Het zelfcorrigerende mechanisme van het Bitcoin-netwerk zal echter snel in werking treden en de moeilijkheidsgraad opnieuw aanpassen zodra de blokproductie weer toeneemt, zodat het systeem in balans blijft.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....