XRP koers toont zwakke signalen: correctie op komst voor Ripple?

623 totale weergaven

De XRP koers heeft de laatste tijd een sterke stijging laten zien, maar verschillende signalen wijzen erop dat deze groei misschien niet lang zal duren. Uit data van Santiment blijkt dat het aantal dagelijkse actieve adressen (DAA) op het Ripple netwerk met maar liefst 74,46% is gedaald. Dit is een belangrijk signaal, want deze indicator laat zien of de gebruikersactiviteit op de blockchain meegroeit met de koers. Betekent dit dat de XRP koers kan dalen?

Gaat de XRP koers dalen?

Wanneer de DAA stijgt, betekent dit dat er meer gebruikers op het netwerk actief zijn, wat een positief teken is. Maar als de DAA daalt terwijl de koers stijgt, zoals nu het geval is volgens Santiment, kan dit betekenen dat de opwaartse trend zwak is. Dit kan erop wijzen dat de huidige stijging van XRP niet lang meer stand zal houden.

Een andere belangrijke indicator is de Money Flow Index (MFI), die meet hoeveel geld in en uit XRP stroomt. Als de MFI stijgt, betekent dit dat er meer kapitaal in XRP wordt geïnvesteerd, wat duidt op koopdruk. Maar wanneer de MFI daalt, zoals nu gebeurt, wijst dit op verkoopdruk.

Op dit moment is de MFI van XRP gezakt van 81,54 naar 65,54, wat betekent dat er minder geld in de markt komt. Dit versterkt het beeld dat de XRP koers binnenkort kan dalen.

Belangrijke weerstandsniveaus voor de Ripple koers

Technisch gezien stuit de XRP koers steeds weer op weerstand rond de $0,60. Dit is een belangrijke grens waar de koers meerdere keren is afgewezen. De kans is groot dat dit opnieuw zal gebeuren, aangezien XRP momenteel weer richting dit niveau beweegt.

Mocht de koers opnieuw worden afgewezen rond de $0,60, dan zou XRP kunnen dalen naar $0,55. Een eerdere afwijzing rond dit niveau zorgde voor een daling naar $0,52. Als de bulls erin slagen om de koers boven de $0,60 te tillen, dan kan dit scenario veranderen. In dat geval zou de koers mogelijk stijgen naar $0,66, wat een flinke doorbraak zou betekenen voor de XRP koers.

ripple xrp koers verwachting

Lees meer over:
xrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...