Vitalik Buterin waarschuwt: Ethereum blob count nadert plafond

708 totale weergaven

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft zijn zorgen geuit over het aantal blob van het netwerk, een kritieke factor voor het schalen van Layer 2 oplossingen. Nu de blobruimte van Ethereum 75% capaciteit bereikt, benadrukt Buterin dat er onmiddellijk actie moet worden ondernomen om te voorkomen dat de toekomstige groei stokt.

Ethereum’s Blob Count nadert kritieke capaciteit

Vitalik Buterin benadrukte onlangs een potentieel probleem met de schaalbaarheid van Ethereum, door te waarschuwen dat de blob count van het netwerk zijn maximale capaciteit nadert.

Blobs, geïntroduceerd als onderdeel van de Dencun upgrade van Ethereum, zijn een gespecialiseerd gegevensopslagsysteem dat is ontworpen om Layer 2 rollups te ondersteunen door grote hoeveelheden gegevens efficiënt te verwerken.

Het huidige aantal blobs nadert echter 75% van zijn limiet, wat de groei van Layer 2 schaaloplossingen zou kunnen vertragen als er niets aan wordt gedaan.

Buterin dringt aan op de implementatie van Ethereum Improvement Proposal (EIP)-7623, dat het aantal blobs wil verhogen van drie naar vier, met een potentieel maximum van acht.

Deze verandering zou het mogelijk maken om meer gegevens per blok te verwerken, wat essentieel is voor het behouden en verbeteren van de schaalbaarheid van Ethereum.

Wat zijn blobs en waarom zijn ze belangrijk?

Blobs zijn brokken data die tijdelijk worden opgeslagen op de Ethereum blockchain.In tegenstelling tot traditionele gegevens worden blobs efficiënter verwerkt, waardoor Ethereum meer transacties kan verwerken zonder dat het netwerk overbelast raakt.

Blobs spelen een sleutelrol in het schaalbaarder maken van Ethereum, met name voor Layer 2 netwerken, die afhankelijk zijn van het opslaan van grote hoeveelheden gegevens op een kosteneffectieve manier.

De noodzaak van EIP-7623

EIP-7623 stelt voor om de blokgrootte te verkleinen om ruimte te maken voor meer blobs, waardoor de algemene opslagcapaciteit toeneemt.

Hoewel sommige Layer 2 oplossingen traag waren met het invoeren van blobs vanwege zorgen over marktcongestie, gelooft Buterin dat het van cruciaal belang is voor de schaalbaarheid van Ethereum op de lange termijn om verder te gaan met het voorstel.

Omdat Layer 2 netwerken essentieel zijn voor de toekomst van Ethereum, onderstreept Buterins oproep tot actie het belang om potentiële knelpunten voor te blijven.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....