Base overtreft TVL van $2B: de groei van Layer-2 wordt gestimuleerd

644 totale weergaven

Base, een Layer 2 Ethereum netwerk ontwikkeld door Coinbase, heeft de mijlpaal van $ 2 miljard in total value locked (TVL) overschreden, wat de snelle groei en significante impact op Layer 2 oplossingen benadrukt. Naarmate de vraag naar het schalen van Ethereum groeit, positioneert Base zich als een belangrijke speler in het ecosysteem.

Explosieve TVL-groei van Base

Base, een Ethereum Layer 2 netwerk, heeft een opmerkelijke mijlpaal bereikt door de $2 miljard aan total value locked (TVL) te overschrijden.

Dit vertegenwoordigt een groei van 370% sinds het begin van het jaar, waarmee Base zich positioneert als een belangrijke concurrent voor Arbitrum in de Layer 2 ruimte. T

erwijl Base blijft groeien, levert het een belangrijke bijdrage aan de schaalvergroting van Ethereum door de netwerkefficiëntie te verhogen en de transactiekosten te verlagen.

Het netwerk verwerkt transacties off-chain met behulp van een optimistisch rollup mechanisme, waardoor de congestie op Ethereum afneemt en de doorvoer verbetert.

Met TVL die stijgt van $ 430 miljoen naar $ 2,08 miljard year-to-date, is Base zich aan het vestigen als een vitaal onderdeel van de toekomst van Ethereum.

De rol van Aerodrome in de groei van Base

Een belangrijke drijvende kracht achter de stijging van Base’s TVL is de gedecentraliseerde exchange Aerodrome, die meer dan $1 miljard aan deposito’s heeft. Uniswap, een andere belangrijke speler, bezit 220 miljoen dollar.

Deze platformen zijn cruciaal geweest voor het succes van Base en hebben de TVL naar nieuwe hoogten gestuwd. Base is nu de op één na grootste optimistische rollup qua deposito’s, net achter Arbitrum.

Ondanks dat Arbitrum de algemene TVL leidt, heeft Base zijn rivaal overtroffen in gebruikersactiviteit, waaronder dagelijkse transacties en actieve adressen.

Deze stijgende activiteit weerspiegelt het groeiende vertrouwen in de schaalbaarheid en het langetermijnpotentieel van Base.

Memecoins op Base: De opkomst van BRETT

Naast het DeFi-succes heeft Base ook significante tractie gezien in de wereld van memecoins. Vooral het memecoin BRETT heeft aan populariteit gewonnen op het netwerk.

Net als andere tokens met een hondenthema heeft BRETT de aandacht getrokken van investeerders, wat heeft bijgedragen aan de toegenomen activiteit op het platform.

Memecoins zoals BRETT, met hun virale aantrekkingskracht en groeiende gemeenschappen, hebben het ecosysteem van het netwerk versterkt.

Deze trend laat zien hoe Base niet alleen een DeFi krachtcentrale is, maar ook een hub voor creatieve token-economieën, die een breed scala aan gebruikers aantrekt.

Wat is de volgende stap voor Base?

Naarmate de TVL van Base blijft stijgen, zal het zijn positie als leider in Layer 2 oplossingen verder verstevigen.

Het aanhoudende succes van het netwerk onderstreept de groeiende vraag naar schaalopties voor Ethereum en de snelle groei van Base zou Arbitrum binnenkort kunnen uitdagen voor de dominantie in de Layer 2 ruimte.

Met zijn sterke basis in DeFi en memecoins is Base bezig een cruciale speler te worden in de toekomst van Ethereum.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....